Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Још једно искушење са Цедевитом

Кошаркаши Црвене звезде Телеком налазе се од недеље у Загребу, где их у уторак очекује други меч полуфинала АБА лиге са екипом Цедевите.

Изабраници Дејана Радоњића након велике победе у Малаги, имали су времена само да промене ствари у Београду, и већ у недељу у раним јутарњим часовима отпутовали су у Хрватску на нови, пети дуел са добро познатим ривалом Цедевитом.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић, добро је упознат са квалитетом, ове године традиционалног ривала, и очекује још једну добру утакмицу:

– Очекује нас други меч у плеј-оф серији, и још један у низу тешких мечева које имамо у овом периоду, утакмица са Панатинаикосом, Цедевитом, Уникахом… Управо зато смо дошли раније у Загреб, како би се на прави начин припремили на ново велико искушење. Цедевита је у одличној форми, одиграли су изванредно у Београду, такође и меч у Истанбулу против ЕФЕС-а. Знамо се јако добро, одиграли смо већ четири утакмице и свакако се добро познајемо.

За победу у Загребу и пролазак у финале, црвено-бели ће морати да одиграју врло квалитетан меч:

Треба да одиграмо одличну утакмицу, како би парирали Цедевити и победили. То је тим који је обезбедио пласман у ТОП 16 и озбиљан ривал. Понављам, ово је утакмица два тима из ТОП 16 фазе Евролиге. Таренс Кинси је и даље ровит, и надам се да ће до утакмице бити спремнији да помогне екипи.

Марко Симоновић: – Очекује нас након Малаге најважнија утакмица у сезони. Јако, јако тежак меч је пред нама, изузетно квалитетан противник. Сви су видели како је текао први меч, све је решавано на једну лопту и после продужетак. Сада очекујем још тежу утакмицу. Стварно смо преморени, пуно енергије смо потрошили у путовањима и на овим утакмицама, али надам се да ћемо успети да изнесемо и утакмицу у уторак, јер је много важна“ рекао је Марко Симоновић подсећајући на податак да ће црвено-бели закључно са утакмицом у Краснодару прећи преко 12 хиљада километара за само седам дана.

Црвено-бели су тренирали у недељу увече, имаће тренинг у време утакмице, а меч у Загребу игра се у уторак од 20 часова.

Повезане вести

Leave a Comment