Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокеј: Пораз у продужетку и збогом титули

Хокејаши Црвене звезде нису успели да продуже финалну серију плеј-офа. Црвено-бели су поражени у продужетку против Партизана резултатом 2:3 (0:0, 1:0, 1:2, 0:1) и опростили су се од шампионске титуле поразом од 1-3 у укупном скору.

Велика штета што Звезда и у хокеју није успела да постане првак државе, посебно због првог места освојеног у лигашком делу сезоне и одличних партија, које на крају нису крунисане пехаром. У финалној серији црвено-бели једноставно нису успели да понове одличне игре, па ће нову прилику за повратак титуле морати да сачекају за неко време.

Прва трећина протекла је без погодака. Голмани су били расположени на обе стране. Трифонов је уписао шест одбрана за Партизан, укључујући и заустављен озбиљан покушај Роберта Сабадоша, који је руски чувар мреже успео да заустави рефлексном реакцијом, иако је био покривен. Црвено-бели нису искористили неколико повољних прилика, али на срећу нису кажњени, јер је словачки интернационалац Петер Хричина у овом периоду имао осам успешних интервенција, а посебно се истакао када је осујетио шут Павла Огризовића у ситуацији један на један.

Притисак Звезде није донео резултат још извесно време. Велики улог као да је везао руке хокејашима оба тима, па голова и даље није било уз приметну нервозу и на једној и на другој страни. Три пута је Патар Новаковић избијао сам испред Алексеја Трифонова, али је несавладиви чувар мреже сва три пута излазио као победник. Зауставио је и шут Лукаша Клима, али је коначно савладан у 40. минуту када Никола Керезовић погађа мрежу на асистенцију Павела Поправке за вођство Црвене звезде од 1:0.

Уместо да у последњем периоду затворе све прилазе голу, црвено-бели су допустили ривалу још један преокрет у серији. Бранилац титуле је преко Антона Жукова у 46. и Јевгенија Власова у 54. минуту стигао до вођства од 2:1. Звезда се ипак извукла из тешке ситуације поготком свог Руса Дмитрија Маркелова за изједначење у 59. минуту. Меч је отишао у продужетак, а тамо су црно-бели после четири минута “златним голом“ Димитрија Филиповића стигли до победоносног гола и одбране титуле.

Без обзира на тежину пораза са психолошке стране, Црвена звезда треба да настави са организацијом и радом на овом нивоу и резултати ће врло брзо доћи. За разлику од Партизана, који нема развијене млађе категорије, Звезда је у великој предности у том сегменту, а да је било мало више концентрације, могла је до титуле и ове сезоне. Будућност је свакако на страни црвено-белих.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0)

Београд – Ледена дворана Пионир. Судије: Вјеран Презељ и Чрт Краљ. Линијске судије: Давид Пердув и Немања Николић.

Стрелци и асистенти:

0:1 Никола Керезовић (Павел Поправка) 39:06

1:1 Антон Жуков (Степан Кривов) 45:20

2:1 Јевгениј Власов 53:51

2:2 Дмитриј Маркелов (Давид Сефич, Роберт Сабадош) 58:27

3:2 Димитрије Филиповић (Марко Миловановић) 63:02

ПАРТИЗАН: М. Луковић, Трифонов, Бркушанин, Габрић, Јанковић, Комазец, Кривов, А. Луковић, Павловић, Ристић, Стоиљковић, Зубов, Чуковић, Филиповић, Миловановић, Митић, Л. Новаковић, Огризовић, Раковић, Терзић, Власов, Жуков.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хричина, Степановић, Анић, Црногорац, Николић, У. Новаковић, Пајевић, Сабадош, Бјелогрлић, Гачић, Игњатовић, Керезовић, Клима, Маркелов, П. Новаковић, Поправка, Сефич, Вукићевић, Цвик.

Најефикаснији хокејаш Црвене звезде у финалној серији био је капитен Павел Поправка са шест голова. Дмитриј Маркелов и Лукаш Клима су постигли по два, а Давид Сефич и Никола Керезовић по један. Пет асистенција забележио је Сефич, четири Маркелов, по две Поправка и Доминик Црногорац, а по једну Иван Анић, Роберт Сабадош, Никола Керезовић и Лукаш Клима.

Повезане вести

Leave a Comment