Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле освојиле Куп у Врбасу и најавиле трофејну будућност

Кошаркашице Црвене звезде освојиле су Куп Милана Циге Васојевића тријумфом против Врбас Меделе на финалном турниру у Врбасу резултатом 71:66 (24:22, 22:10, 17:23, 8:11).

Црвено-беле су водиле готово од самог почетка, у једном тренутку имале и 17 поена вишка, али су домаће кошаркашице у наставку изашле силно мотивисане, значајно смањиле предност и учиниле завршницу изузетно неизвесном, да би наш најтрофејнији клуб поенима Мине Ђорђевић и Катарине Зец успео да преломи меч у финишу и приведе утакмицу крају за 11. Куп трофеј у историји клуба, а јубиларни 40. укупно у сениорској конкуренцији.

Тројком Миљане Џомбете Врбас је повео са 5:2, а последње вођство имали су после коша Наташе Мијатовић за 7:5 у трећем минуту. Црвено-беле су тада кренуле у своје препознатљиве јурише. Расположене Снежана Богићевић и Снежана Чолић тројкама су донеле преокрет, а Милица Бојовић је кошем под фаулом и погођеним додатним слободним бацањем одвела Звезду на +7 (16:9). Није се дуго чекало на одговор са друге стране, па Врбас тројком Иване Јововић пролази на два поена заостатка. У финишу прве четвртине два пута се одлично снашла Мина Ђорђевић и донела вођство екипи Црвене звезде од 24:22.

Друга деоница у потпуности је припала екипи Драгана Вуковића. Наташа Ковачевић је кошем наговестила Звездин нови налет, а улазак најмлађе у тиму, Невене Наумчев, додатно је унео полет у редовима београдског састава. Милица Бојовић и Невена Наумчев доносе црвено-белом тиму двоцифрену предност, затим Катарина Зец и Мина Ђорђевић погађају нове тројке, а Невена Наумчев у последњим секундама продором од коша до коша доноси великих +14 (46:32) за одлазак на полувреме са пехаром у мислима. Шут за три поена био је моћно Звездино оружје у првом полувремену.

После тројке Милице Бојовић на почетку треће четвртине разлика је достигла и максималних +17 (49:32). Ипак, Врбас се тада буди, али њихов први налет одбијају Катарина Зец и Наташа Ковачевић, па се разлика враћа на великих 16 поена (56:40) у 25. минуту. Други удар Врбаса није спречен. Јововић, Џомбета и Рајић успевају да за кратко време спусте разлику на једноцифрен број поена, али Звезда преко свог капитена Александре Катанић стиже до 63:53, да би Наташа Мијатовић смањила на минус осам пред одлучујућих 10 минута.

Драма је достигла врхунац када је Рајићева смањила на 61:63 у 33. минуту. Црвено-беле никако нису могле да стигну до поена пуна четири минута у четвртој деоници. Врбас је имао велику подршку са трибина одлично испуњене дворане, што је стварало додатни притисак. Ипак, после фаула над Невеном Наумчев, коначно је прекинута серија без поена. Затим је ствари у своје руке преузела Мина Ђорђевић и два пута поентирала, други пут после сјајног додавања Катарине Зец, која је након тога убацила два пенала и донела недостижних 71:64, после чега Врбасу није остало ни довољно времена, а ни снаге да узврати.

Мина Ђорђевић је забележила дабл-дабл учинак од 13 поена, 11 скокова и три украдене лопте, па је са 22 индексна поена била најкориснија на утакмици. Катарина Зец је нанизала 13 поена, седам скокова и две асистенције. Милица Бојовић је убацила 12 поена, а Невена Наумчев 10 уз четири скока. Ивана Јововић из редова Врбаса била је најефикаснија кошаркашица финала са 23 поена, тако да је добила награду за најбољег стрелца, док је Наташа Мијатовић убацила 17 поена и понела признање за најбољу играчицу финалног сусрета.

Црвена звезда је прекинула црну серију од 12 година без трофеја. У историју клуба као освајачице 11. пехара у купу ушле су: Катарина Зец, Невена Наумчев, Наташа Ковачевић, Снежана Богићевић, Ивана Катанић, Александра Катанић, Јелена Ћирић, Ђурђина Ђокић, Снежана Чолић, Милица Бојовић, Маријана Зукановић, Мина Ђорђевић, тренер Драган Вуковић и стручни штаб.

1czb

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВРБАС МЕДЕЛА 71:66 (24:22, 22:10, 17:23, 8:11)

Врбас – Дворана: ЦФК Драго Јововић. Гледалаца: 2500. Судије: Јурас, Смиљанић и Павлица.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Зец 13 (7 ск, 2 ас), Наумчев 10 (4 ск), Ковачевић 4 (3 ск, 3 ас), Богићевић 8 (3 ул, 2 ск, 4 ил), А. Катанић 2 (5 ас, 4 ск, 4 ил), Чолић 9 (5 ас, 4 ск, 3 ил), Бојовић 12 (2 ск, 2 ил), Ђорђевић 13 (11 ск, 3 ул). Нису играле: И. Катанић, Ћирић, Ђокић и Зукановић.

ВРБАС МЕДЕЛА: Џомбета 10 (4 ас, 3 ул, 2 ск, 2 ил), Јововић 23 (6 ск, 2 ас, 3 ил), Радоњић, Цукић 8 (2 ск, 3 ил), Залар 2 (3 ск, 2 ил), Јанковић, Рајић 6 (8 ск), Мијатовић 17 (3 ск, 3 ул, 2 ил). Нису играле: Бркић, Томић, Бјекић и Чејовић.

Капитен Црвене звезде Александра Катанић подигла је шампионски пехар, а пре тога су кошаркашицама Црвене звезде и Врбаса уручене медаље, које је између осталог делила и наша прослављена репрезентативка Ана Дабовић. По свему судећи ово је почетак Звездиног великог повратка трофејима и у женској кошарци и можемо само да уживамо у бројним пехарима које ће клубови нашег спортског друштва пригрлити ове године.

Браво Звездо!!!

Повезане вести

4 comments

djole bari 91 мар 21, 2016 at 04:16

SVAKA CAST DEVOJKE,NASTAVLJATE SVETLU TRADICIJU NASEG SLAVNOG KLUBA.I DALJE SA PONOSOM NOSITE SVETI ZVEZDIN DRES. CESTITKE I GORANU NA ODLICNOM KOMENTARU.

Reply
Ivan мар 21, 2016 at 00:29

U velikoj državi i u Evropi smo pokazali ko smo i šta smo kao Crvena Zvezda, a u poslednjih 20 god u nikad slabijoj konkurenciji smo sistematski uništavani u svim sportovima, a protežirani neki mali i nebitni, ali vraćamo se na velika vrata… GAZI ZVEZDO!!!

Reply
Goran мар 20, 2016 at 21:17

Bravo devojke! 40-ti trofej ukupno za ZKK uz jos 31 finale,preko 70 finala ukupno do sada u svih 5 takmicenja+7 Evropskih polufinala! 28 Titula,11 Kupova uz 1 Evropsku titulu,1 Evropsku Vicesampionsku titulu i titulu Vicesampiona Medjunarodne Zenske Jadranske Lige! Nastavice se…

Reply
Zvezda ooo ♥ мар 20, 2016 at 20:49

SVE ČESTITKE ZA OSVOJENI KUP.SAD NAPAD NA PRVENSTVO

Reply

Leave a Comment