Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда декласирала Спартак, Гроф стигао Муслина!

Грофова машина

Црвена звезда је савладала Спартак у 26. колу Супер лиге Србије са убедљивих 4:0.

Наш тим је на овај начин дошао до 23. везане победе у првенству, чиме је изједначен рекорд екипе Славољуба Муслина, која је у две различите сезоне остварила исти број тријумфа у низу.

Звезда је први гол постигла тек у надокнади времена у првом делу утакмице, а затим у наредних двадесет постигла још три гола и практично декласирала госте.

Сјајан је био Вијеира, који је постигао гол и био заслужан за два једанаестерца које су направили гости. Поред њега, одличну партију је приказао Ристић. Двоструки стрелац био је Луис Ибањез.

Звезда у овом тренутку има чак 31 бод више од другопласираног чачанског Борца. До краја регуларног дела првенства остало је још четири кола, а затим следи подела бодова.

26. коло Супер лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 4:0 (1:0)

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 12 000
Судијa: Ђокић
Стрелци: Ибањез у 45. и 65, Ристић у 46. и Вијеира у 59. минуту

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Ибањез, Луковић, Едсон, Ле Талек, Доналд, Ристић, Срнић, Катаи, Вијеира

СПАРТАК: Јаношевић, Јондић, Антонић, Ковачевић, Милошевић, Шљивић, Јочић, Торбица, Новаковић, Мркела, Милић. 

Није било превише занимљиво у првом полувремену, али је Звезда ипак отишла на паузу са предношћу. И то из једанаестерца. Вијеира је шутирао, Јочић играо руком, па је Ђокић уз консултацију са помоћником показао на белу тачку, уз нејасне протесте гостију. Ибањез је био прецизан.

Било је ту непосредно пре последњег звиждука судије у првом полувремену, током којег се није десило много тога занимљивог. Гости су имали одличну шансу у првом минуту, а затим још једну током првог дела, док је наш тим покушавао преко Катаија и Вијеире, али није успео да постигне гол.

У другом полувремену, сасвим друга прича! За двадесет минута, Звезда је постигла три гола, и то Ристић, Вијеира и Ибањез. Прво је Катаи одлично проиграо младог везисту, који је лепо шутирао за 2:0. Након тога, нападао је наш тим, а награда је стигла у 59. минуту. Доналд је лепо проиграо Вијеиру, након што је одлично пресекао лопту, а Португалац постигао свој 13. гол на последњих 10 утакмица, а погодио је на осмом везаном мечу!

Шест минута касније, у свом стилу је „промешао“ одбрану Спартака, а један дефанзивац гостију га је повукао с леђа, испред свог гола, па је Ђокић поново показао на белу тачку, а Ибањез постигао још један погодак.

У међувремену је Божовић поверење указао најмлађим играчима са клупе, Бабунском и Стојановићу, а нешто касније и Сикимићу.

Звезда је имала прилике преко Вијеире у 75. минуту, али Португалац није успео да погоди. Након тога, пробали су и Сикимић, Вијеира још једном, Ибањез, али без успеха…

ТОК МЕЧА

2/2

46′ ГООООООООООООООООООЛ! Ристић је већ на старту другог дела утакмице погодио мрежу Суботичана, лепим ударцем, и донео вођство од 2:0 свом тиму.
53′ Још једна соло-акција Катаија, ударац левом ногом са ивице казненог простора, али је лопта завршила тик поред стативе.
57′ Нова акција Катаи-Ристић, али овога пута млади везиста шутира поред гола.
59′ ГООООООООООООООООООЛ! Уго Вијеира наставља фантастичну серију голова и након одличне асистенције Доналда повећава на 3:0!
65′ ГООООООООООООООООООООЛ! Ибањез поново погађа са беле тачке. Вијеира је кренуо у соло-продор, а један дефанзивац Спартака га срушио, па је Ђокић оправдано досудио још један пенал, а Ибањез поново био сигуран, за великих 4:0.
70′ Ристић је поново запретио, сјајно је шутирао са леве стране, али је Јаношевић одбранио.
76′ Уго је покушао из слободног ударца, а потом и ударцем са ивице казненог простора, али без успеха.
77′ Доналд покушава са 20-ак метара, али преко гола.
89′ Пробао је Сикимић, али без успеха.

1/2

1′ Новаковић шутира већ у 30. секунди, након слабе реакције одбране Звезде, али поред гола.
3′ Доналд је шутирао са 20-ак метара, након соло-акције Вијеире, али далеко од гола.
5′ Ибањез је покушао да изненади Јаношевића, искоса са десне стране, из слободног ударца, али је голман гостију лако интервенисао.
7′ Катаи је „скинуо“ са главе лопту Вијеири и шутирао поред гола.
9′ Новаковић је имао велику шансу, након још једне слабе интервенције одбране Звезде, али је Луковић уклизао у последњем тренутку.
16′ Срнић је шутирао са 20-ак метара, али безопасно.
18′ Катаи је вукао лопту готово тридесет метара, али слабо шутирао са ивице казненог простора.
25′ Ристић је фантастично одиграо до Вијеире, који је пред собом на земљи имао Јаношевића, али је покушао да га предрибла, уместо да само пошаље лопту у гол.
40′ Још један добар потез Ристића, али његов ударац из велике удаљености завршава изнад пречке.
41′ Вијеира је пробао након гужве у шеснаестерцу Спартака, али гости интервенишу са гол-линије. Након тога шутира и Доналд, али непрецизно.
45′ ГООООООООООООООООЛ! Из једанаестерца, Луис Ибањез је довео свој тим у вођство. Пре тога, Вијеира је био упоран, одлично се снашао, и шутирао, а лопта је погодила у руку Јочића, па је Ђокић оправдано показао на белу тачку. 

Црвена звезда у наставку сезоне у домаћем првенству игра против суботичког Спартака и жели да победом дође до 23. узастопног тријумфа, којим би се Гроф Божовић изједначио са Славољубом Муслином, који је својевремено остварио толики број везаних победа, али у две различите сезоне.

Наш тим ће играти без Марка Грујића, кога ће заменити Михаило Ристић.

 

Повезане вести

2 comments

SVE PJANO21 мар 19, 2016 at 23:02

„Mladi“ Sikimić se opet pokazao kao budućnost kluba, strašno! Koliko je on golova do sad postigao? Ostalima svaka čast, pogotovo Ristiću i Stojanoviću!

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 19, 2016 at 20:59

definitivno mali Stojanovic je potencijal..za 20 min pokazao da je igracina za Edsona koji je stvarno totalni promasaj..Rile se vraca u formu to me raduje

Reply

Leave a Comment