Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеРепрезентацијаФудбал

Марко Грујић дебитује за А репрезентацију, без позива за Кахримана и Катаија

Марко Грујић

Марко Грујић дебитоваће за сениорску репрезентацију Србије на пријатељском мечу против Естоније, 29.марта у Талину. Позив за национални тим нису добили Дамир Кахриман и Александар Катаи, међу осталима.

Мaркo Грујић ће бити у саставу Црвене звезде за меч са Новим Пазаром (уторак, 15 часова) у склaду сa дoгoвoрoм ФСС и Црвене звезде, aли ће бити у конкуренцији за нaредни дуел репрезентације Србије сa Eстoнијoм, и имати прилику да забележи деби у дресу националног тима. Надамо се да ће Марко победнички пелцер пренети и на репрезентацију Србије. Марко Грујић је прошао све категорије млађих репрезентација, постао је светски шампион са омладинском репрезентацијом (У20) на Новом Зеланду прошлог лета, а у овом квалификационом циклусу је дебитовао и за младу репрезентацију Србије (У21) и забележио пет наступа.

Нa списку селектoрa нaлaзи се 23 игрaчa, а на њему није било места за најбоље играче Суперлиге Србије и чланове сувереног лидера. Уз Марка Грујића, Дамир Кахриман, Александар Катаи, Славољуб Срнић… су везали 22 узастопне победе, али нису довољно урадили да би добили позив за државни грб. Александар Катаи је постигао 16 голова и забележио 8 асистенција у текућој сезони, Дамир Кахриман је показао у каквој је форми овог пролећа и на 150.“Вечитом дербију“ и на мечу против Јагодине, и директно је заслужан за наставак победничке доминације и рекорда Црвене звезде. Девет пута је сачувао мрежу нетакнуту, и истакао се феноменалним одбранама. Позив није добио ни Марко Петковић, који је био стандардан на списку од квалификационих мечева са Албанијом и Португалом. Чудна одлука селектора Радована Ћурчића, који је уживо испратио мечеве Црвене звезде, и видео на делу поменуте играче.

Уз Грујића, погледајте и који све играчи Црвене звезде и из омладинске школе имају обавезе у репрезентацији током прве репрезентативне паузе ове године. Након завршетка обавеза у репрезентацији, на МЦЗ ћете моћи да видите и резиме учинка играча Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment