Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Дангубић: Желимо победу у Малаги и што више тријумфа до краја ТОП 16 фазе

Пред утакмицу са Уникахом у 11. колу групе Е ТОП 16 фазе Евролиге, млади кошаркаш Црвене звезде Немања Дангубић је још био под утиском победе над Цедевитом, па је више времена говорио о полуфиналној серији АБА лиге, него о гостовању у Малаги.

– Велика победа, било је веома тешко. Много смо срећни што смо успели на крају да победимо Цедевиту и одбранимо наш терен. Имамо још једну утакмицу тамо, сигурно да желимо да што пре завршимо серију и победимо Цедевиту у Загребу. Биће веома тешко. Показали су овде колико су квалитетна екипа. Требао нам је продужетак да их сломимо. Верујем у тим и нашу победу тамо. Они ће имати довољно времена да се припреме. Имају лакше гостовање у Евролиги, краћи је пут. Сигурно да и они желе да дају све од себе и одбране домаћи терен, пребаце серију у Пионир и покушају ту да нас победе, али ми ћемо урадити све да завршимо серију у Загребу и на тај начин одемо у финале. Имају веома квалитетне појединце, Пулена који може да окрене меч у сваком тренутку. Видели смо на прошлом сусрету са две тројке са осам-девет метара, чим му мало дамо простора он се разигра, покрене екипу, да не говорим о Билану који целе сезоне игра квалитетно. Ту су и остали играчи, Вајт, који из другог плана увек има квалитетан учинак. Ради се о веома квалитетној екипи и сигурно да у наредном мечу против њих уопште неће бити лако. Морамо да имамо већу енергију у одбрани, можда неке изгубљене лопте мање, једноставно да се растрчимо, наметнемо наш стил игре. Можемо да играмо против сваког и сваку екипу добијамо.

Следи меч против Уникахе, гостовање које многи навијачи Звезде виде као изгледну прилику да се направи још један велики корак ка пласману у четвртфинале Евролиге.

– Морамо максимално да приступимо таквом мечу иако је распоред такав да играмо између полуфинала АБА лиге. Уникаха је добила претходни меч у Евролиги и сигурно да и они желе да се покажу у најбољем издању до краја такмичења. Очекује нас тежак меч против веома квалитетне екипе на гостујућем терену, тако да имамо веома тежак задатак у обе утакмице.

Амбиције Црвене звезде у Евролиги су све веће. После 11 победа у најелитнијем европском клупском такмичењу ове сезоне самопоуздање је на високом нивоу.

– У Евролиги желимо да имамо добар резултат, као што смо и до сада играли јако добро. Желимо да добијемо тај меч на гостујућем терену, победимо у што више утакмица до краја и тако обезбедимо пласман у ТОП 8 – истакао је Дангубић.

Повезане вести

1 comment

rene artoa мар 18, 2016 at 15:05

Pobedite Unikahu makar sa poenom razlike, onda ni final four nije daleko. NAPRED ZVEZDA!!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment