Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Гостовање у Каћу на крају такмичења у Супер лиги

Рукометаши Црвене звезде у суботу гостовањем у Каћу против Југовића завршавају такмичење у Супер лиги. Меч је на програму у Спортском центру Храм са почетком у 19 часова.

Када се осврнемо на све што је клуб постигао ове сезоне, имајући у виду тешке године у којима је Звезда покушавала да стане на ноге, можемо бити поносни на резултате таквог рада у виду обезбеђеног пласмана у плеј-оф четири кола пре краја и обезбеђене прве позиције у Супер лиги коло пре њеног завршетка.

Колико је финансијска стабилност значајан фактор најбоље се могло видети ове сезоне, када је тренер Перуничић коначно могао да се посвети само склапању тима за највиши пласман, а колико је успешан био у томе најбоље се може видети по пласману на табели, где Звезда већ дуго времена са највишег места гледа све ривале. Млада екипа је показала победнички менталитет у складу са величином клуба и експресно се вратила у врх српског рукомета. У претходном колу против Пожаревца обезбеђено је и прво место пред плеј-оф. Поново су се истакле Звездине перјанице од Ненада Мандића, Младена Шотића, Дарка Тодоровића, Алексе Кљајића, Уроша Радосављевића до голгетера Александра Драгутиновића који је са три поготка у самом финишу решио меч за 13. првенствени тријумф. Има и довољно времена за исправљање пропуста, јер не смемо заборавити да је Пожаревац водио у Београду готово током целог меча. Истина, гости су морали да иду на победу како би остали у трци за пласман у плеј-оф, али непрестана јурњава резултатског заостатка не би смела да се догађа тако често, посебно не на домаћем терену, јер у плеј-офу долазе озбиљни противници против којих ће бити мање простора за преокрет уколико се упадне у такву ситуацију.

Предстојећи меч последњег кола Супер лиге неће имати резултатски значај, што даје прилику за оба састава да испробају све своје тактичке замисли и евентуално пруже прилику неким новим играчима. Црвена звезда је у првом делу сезоне савладала Југовић у Београду резултатом 32:30 и ухватила додатни замах у својој тријумфалној серији.

Састав из Каћа ће након овог сусрета наставити такмичење у плеј-ауту, где има добре изгледе за опстанак. Да су од почетка сезоне могли да рачунају на једног од најбољих стрелца лиге Немању Белоша, вероватно би сада у најмању руку били на корак од плеј-офа. Поред Белоша изузетно ефикасан је и Никола Врговић, који је такође при врху листе голгетера у Супер лиги. Њих двојица имају одличну подршку у Страхињи Травару, Душану Покрајцу, Александру Куртешу, Роберту Селешију и сјајном чувару мреже Дејану Милосављеву. Југовић је у другој половини сезоне освојио само бод мање од Звезде, што довољно говори о квалитету екипе из Каћа.

Црвено-беле чека још једно тешко гостовање, али у овом случају неће бити под резултатским императивом, што може скинути тешко бреме фаворита и учинити да екипа заигра још полетније у походу ка новом тријумфу, јер Звезда увек иде на победу без обзира на снагу ривала. Биће то у сваком случају добар тест пред 10 плеј-оф утакмица и надамо се борбу за титулу првака после дуже паузе.

                    ЈУГОВИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                   18. КОЛО СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ

                        СУБОТА, 19. МАРТ 2016.

                   СЦ ХРАМ – КАЋ, 19:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment