Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Трећи чин хокејашког финала, Звезда јури нову победу и вођство у серији

Црвено-бели оклопници су се тријумфом у другој утакмици финалне серије у понедељак вратили у игру и сада ће настојати да још једним тријумфом против Партизана стигну на корак од дуго чекане шампионске титуле. Трећа утакмица великог финала у којој ће домаћин бити црно-бели на програму је у петак од 17 часова и 30 минута у леденој дворани Пионир.

Маестрални капитен Црвене звезде Павел Поправка са четири поготка широм је отворио врата ка првом тријумфу екипе у овогодишњем плеј-офу. Међу љубитељима хокеја још се препричавају његове бравуре на леду, а велику улогу у тријумфу од 5:3 одиграли су и троструки асистент Рус Дмитриј Маркелов, сјајни Словенац Давид Сефич, који је имао два успешна додавања и чешки интернационалац Лукаш Клима, једини стрелац за црвено-беле поред феноменалног голгетера Поправке. Словачки интернационалац на голу Звезде Петер Хричина овога пута је имао боље издање забележивши 20 успешних интервенција, али сигурно може још боље уз максималну концентрацију на предстојећем дербију. Било је у Звездиној игри и пропуста у првој деоници, који су поново скупо коштали тим, на срећу, не као у првом одмеравању снага у финалној серији, али су хокејаши Партизана поново уз доста среће долазили до погодака, иако је Звезда имала неупоредиво више удараца ка голу и сјајном физичком припремљеношћу трећи пут у сезони однела превагу у односу на вечитог ривала.

Међутим, због неискоришћене предности домаћег терена у првом мечу који је одигран прошлог петка, сада ће црвено-бели барем у једној од две наредне утакмице морати да стигну до тријумфа, како би вратили предност домаћег терена у финалној серији. Истина, то екипи није донело навијачки хук са трибина који се можда очекивао, али сада је прилика да се Делије окупе и подрже екипу којој би то много значило у борби за шампионски трофеј који је последњи пут освојен 2005. године. Тренер Црвене звезде Ненад Милинковић најавио је изненађење за предстојећи меч, па остаје да се види шта је то спремио некадашњи дугогодишњи хокејаш Звезде и члан шампионских тимова екипе коју сада покушава да доведе до првог пехара са клупе у сениорској конкуренцији.

Извесно је само да су Звездини хокејаши силно мотивисани да вежу други тријумф у финалу. За тако нешто биће им потребно много више расположених појединаца него у прве две утакмице. Искуснији су ту да повуку тим када је најпотребније, па с тога очекујемо партије Доминика Црногорца и Роберта Сабадоша на нивоу из лигашког дела првенства уз наравно мистериозно изненађење којим се Звездин стратег спрема да “запржи чорбу“ дугогодишњем прваку Србије, који у својим редовима има доста искусних играча који знају како се освајају пехари. Ипак, овога пута су се намерили на тим по мери, чак шта више, Звезда је ове сезоне успешнија и по пласману на табели и у међусобним дуелима, уз квалитетнију нападачку линију, само мора бити изузетно опрезна да се не би поновиле лоше епизоде из прве и мањим делом друге финалне утакмице. Битна је ставка и дозвољени број од пет странаца у екипи, а Звезда их има неколико више, па ће Милинковић поново бити на слатким мукама кога од квалитетних интернационалаца да уврсти у екипу на овом сусрету. Наравно, на провокације којима хокејаши Партизан покушавају да изазову хаос на леду и тиме избаце из игре узданице Црвене звезде не треба уопште одговарати док траје финална серија и борба за трофеј.

Црвено-беле најватреније присталице морају осетити моменат за подршку Звезди у многим спортовима, а не само у фудбалу и кошарци, јер је ове сезоне прилика да се у већини колективних спортова освоје титуле, па тако и у хокеју, који читаву деценију није имао овакав ривалитет и квалитет, што би само по себи требало да буде најбоља позивница за долазак у ледену дворану Пионир у петак и недељу да и на трибинама и на леду покажемо комшијама да је прошло време освајања њихових титула из времена када им остали клубови нису представљали опасност.

                      ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

          ТРЕЋА УТАКМИЦА ФИНАЛНЕ СЕРИЈЕ ПЛЕЈ-ОФА

                            ПЕТАК, 18. МАРТ 2016.

    ЛЕДЕНА ДВОРАНА ПИОНИР – БЕОГРАД, 17:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment