Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Благојевић МВП и најбољи поентер, Околић први блокер лиге

Спуштена је завеса на лигашки део шампионата Србије за одбојкаше у коме је Црвена звезда фантастичном серијом од 17 узастопних победа стигла до првог места и обезбеђене предности домаћег терена у целом плеј-офу, а узданице браниоца титуле налазе се и на челу листа најбољих у неколико категорија.

Сјајни коректор црвено-белих Александар Благојевић је МВП лиге са 46 поена. Већ се сада може констатовати да је млади одбојкаш одиграо одличну сезону без обзира како ће се она завршити. Иза њега на листи најбоље оцењених играча су Радиша Стевановић из Новог Пазара са 41 поеном, Милан Стојковић из Ниша (30 поена), Милош Вемић из Војводине (29 поена), док је Звездин капитен Максим Буцуљевић на деоби пете позиције са Александром Минићем из Војводине и Угљешом Илићем из крагујевачког Радничког са по 26 поена.

Ту није крај када су у питању Благојевићева велика достигнућа ове сезоне. Да четвороструки узастопни првак има правог наследника убојитог Душана Петковића, говори и Благојевићева прва позиција на листи најбољих поентера, где је остварио просек од 5,54 поена по сету и иза себе оставио Стефана Окошановића из Рибнице (5,11) и Предрага Пржића из Ниша (4,92), иако није играо на четири утакмице.

1ao.

Средњи блокер Црвене звезде Александар Околић и ове сезоне је потврдио високу класу и одличним партијама стигао до титуле најбољег блокера лиге. Репрезентативац Србије имао је просек од 1,06 блокова по сету и тако однео прво место испред Огњена Дудуја из Спартака (0,98) и Алексе Поломца из Партизана (0,79). Право је чудо како је Звезда успела да задржи Околића у екипи после одличне прошле сезоне, а на крају ове ће то већ бити немогућа мисија имајући у виду све набројане успехе и континуитет овог младог аса.

1ob

Са екипом која је у великом успону тренер Драган Кобиљски циља своју другу, а црвено-бели пету узастопну титулу првака Србије. Ова статистика само додатно показује да поново могу до пехара, само треба као и до сада ићи корак по корак и нови трофеј ће бити на прагу.

Повезане вести

Leave a Comment