Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Звезда иде на Вршац у полуфиналу Купа Милана Циге Васојевића

Жребом који је одржан у уторак у “Кући кошарке“ добијени су парови полуфинала Купа Милана Циге Васојевића за кошаркашице који је на програму предстојећег викенда у Врбасу.

Наш најтрофејнији клуб и некадашњи првак Европе, Црвена звезда покушаће да стигне до првог трофеја у Купу од 2004. године, а први ривал ће бити Вршац Свислајон, четвртопласирани састав из лигашког дела шампионата. Други полуфинални пар чине актуелни шампион Радивој Кораћ и домаћин турнира Врбас Медела. Парове је извлачила Тијана Цукић, кошаркашица Врбаса и наше младе репрезентације. У првом полуфиналу снаге ће у суботу 19. марта одмерити Црвена звезда и Вршац од 16 часова и 30 минута, а друго полуфинале између Радивоја Кораћа и Врбаса на програму је истог дана од 19 часова. Финале је заказано за недељу од 17 сати уз директан пренос на РТС-у.

Национални куп од 2008. године носи име легендарног тренера Милана Циге Васојевића, а жреб је био полудиригован тако да се Црвена звезда и Радивој Кораћ нису могли срести у полуфиналу као два најбоља клуба у првенству ове сезоне. Иначе, Кораћ, Звезда и Вршац су се на финални турнир пласирали учинком у шампионату Србије, док је Врбас то право остварио као победник другог степена такмичења у националном купу.

Црвена звезда је у својој блиставој историји 10 пута освајала национални куп, а Војводина неће бранити трофеј освојен прошле године због лошег пласмана у лиги ове сезоне с обзиром да је такмичење завршила тек на деветој позицији.

Повезане вести

Leave a Comment