Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Задовољство и опрез у Звездином табору после победе над Цедевитом

После велике борбе, преокрета, драме и продужетка, кошаркаши Црвене звезде успели су да поведу са 1:0 у полуфиналној серији против Цедевите тријумфом у Београду резултатом 97:88.

У сјајној кошаркашкој представи, окршају учесника ТОП 16 фазе Евролиге, бранилац титуле је морао да уложи огроман напор како би стигао до прве победе над изузетно незгодном Цедевитом. Капитен екипе Бранко Лазић, који је убацио 12 поена Загрепчанима (тројке 3/3), истиче одбрану као кључну у великој и тешко извојеваној победи.

1bl

– Успели смо да добијемо након продужетка иако смо имали доста падова и осцилација у игри, али на крају смо се изборили са тим и у продужетку поправили одбрану, дигли је на виши ниво, онако како играмо целе сезоне и успели смо да их савладамо још једном – рекао је Лазић по завршетку меча, док су навијачи око њега прослављали победу и грлили свог љубимца уз узвик одушевљења: “Браво Лазо!“

1st

На високом нивоу био је и први плеј црвено-белих Стефан Јовић са учинком од 14 поена, осам асистенција, по три скока и украдене лопте (индекс 20).

– С обзиром да имамо негативан скор са њима, довољно говори колико су озбиљна екипа то што смо пред домаћом публиком морали да играмо продужетак против њих, колико су озбиљно схватили АБА лигу и колико ће сигурно пружити још бољи отпор у Загребу да би прошли даље. На нама је да поновимо неке добре ствари које смо радили вечерас, да дамо свој максимум, играмо срцем и надам се да ћемо тамо славити – истакао је Јовић.

1ms

Марко Симоновић је био кратак након рушења трећепласираног састава из лигашког дела регионалног такмичења.

– Добра утакмица, знали смо да ће бити тешко. Одиграли смо добро, урадили посао. Идемо даље, има још да се игра – био је јасан један од најискуснијих у екипи браниоца шампионског прстена.

kkcz_ced_aba_pf_150320160013

Дуго је требало Звездином најбољем стрелцу у регионалном такмичењу Маику Цирбесу да дође до своје игре. У првом полувремену је брзо зарадио три личне грешке, а у наставку је одиграо феноменално и са убачених 17 поена покренуо екипу ка успеху.

– У раној фази меча сам имао три фаула. Један или два су била глупа, а један није ни постојао. Али, и судије су само људи. Било ми је тешко на клупи, јер сам много емотиван. Трудио сам се да саиграчима шаљем позитивну енергију. Остали смо агресивни и желели победу више од екипе Цедевите. У једном тренутку се нисмо снашли на њихову агресивност у скок игри. Неке ствари су ту требале да буду другачије. Ову утакмицу смо морали да решимо у регуларном делу. У продужетку смо остали без снаге, нисмо више били тако чврсти – нагласио је сјајни центар, који је стигао да дабл-дабл учинка од 19 поена и 11 скокова (чак седам офанзивних), па је са 29 индексних поена био најкориснији на утакмици заједно са узданицом гостију Џејмсом Вајтом.

kkcz_ced_aba_pf_150320160009

Током дана у коме је Звезда играла изузетно важан меч против Цедевите, пронела се вест да је Квинси Милер, један од најбољих играча екипе са Малог Калемегдана, нападнут током викенда у једном ноћном клубу.

– Да ли изгледам као да ми се нешто догодило? Да ли имам неке ожиљке? Сви зуби су ми на броју, у реду сам. Нисам ја битан сад уопште, већ екипа и велика победа. Промашио сам неке отворене шутеве и због тога сам се баш изнервирао. Међутим, у продужетку сам те шутеве погодио. Захваљујем се навијачима, који немају обичај да праве овако сјајну атмосферу у АБА лиги – истакао је Милер, који је уз Џејкоба Пулена био најефикаснији актер утакмице са 24 поена уз осам скокова, по две украдене лопте и блокаде уз пет погођених тројки из 11 покушаја.

Звезда је добила прву полуфиналну рунду и то на такав начин који подиже адреналин и борбеност екипе пред наредне сусрете на оба фронта, што може бити само додатни плус да екипа оствари своје циљеве и испуни жеље својих навијача који су се у потпуности одазвали позиву и пружили огромну подршку, без које на крају сигурно не би био исти епилог.

Повезане вести

Leave a Comment