Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Мусулин: Визура ће морати добро да се помучи

Лигашки део такмичења Винер Штетише Супер лиге је завршен. На реду су одлучујуће борбе за шампионски пехар, а одбојкашице Црвене звезде пред собом имају тежак задатак.

Изабранице Мирјане Мусулин су заузеле 8. место на табели, па ће се у четвртфиналу плеј-офа састати са актуелним шампионом Визуром. Протеклих година Црвена звезда и Визура су водиле жестоку борбу за трофеје на свим фронтовима, али ове сезоне наш тим, праћен бројним пеховима, је забележио једну од најтежих у блиској историји клуба.

У односу на почетак сезоне, када смо имали другачија очекивања, где је екипа потпуно другачије изгледала, наравно да је утисак да смо могли много боље. Међутим, после свих ових дешавања која су нас задесила око повреда, не могу да кажем да је реално стање, можда смо могли да за још неко место будемо боље пласирани, али је стање које морамо да прихватимо – утисци су првог тренера Црвене звезде Мирјане Мусулин.

У овој сезони црвено-беле су одиграле два меча против “ајкулица” и оба су изгубиле. Прво су се састале у 2. колу у СЦ Визура када је домаћи тим славио са 3:2 (25:17, 25:16, 18:25, 23:25, 15:11), а потом је Визура као гост поново тријумфовала у 11. колу, али овога пута са максималних 0:3 (14:25, 22:25, 22:25).

У периоду пред плеј-оф смо почели полако да дижемо и да поправљамо нашу форму и игру, а за колико ће то бити довољно у завршници шампионата, видећемо. Незгодно је што је Визура, освајач Купа и Супер Купа Србије, актуелни шампион Србије, наш противник, ипак, немамо шта да изгубимо. Даћемо све од себе да се покажемо у најбољем светлу и ако већ треба да завршимо учешће у четвртфиналу плеј-офа, надам се да неће бити у две утакмице – рекла је стратег црвено-белих.

Пеховима Звезде у овој сезони никада краја. Списку повређених додато је и име Александре Брђовић која се повредила на завршном турниру Купа Србије.

Од завршног турнира Купа Србије и полуфинала против Јединства из Старе Пазове имамо проблем са Александром Брђовић која је имала повреду листа и још увек се опоравља. Повреда је залечена, али још увек није у могућности да се потпуно убаци у такмичарско-тренажни процес – констатовала је Мусулин.

Први меч четвртфинала плеј-офа Винер Штетише Супер лиге између Визуре и Црвене звезде је на програму у среду 16. марта од 18 часова у дворани СЦ Визура на Новом Београду. Меч ће судити Бранислав Јованчић и Станислава Симић.

Пласман у полуфинале плеј-офа обезбедиће екипа која прва стигне до две победе у четвртфиналној серији. Друга утакмица се игра у суботу 19. марта од 20 часова када ће домаћин бити Црвена звезда у дворани УСЦ Вождовац.

Повезане вести

Leave a Comment