Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти почињу шампионат утакмицом против Ташмајдан Тајгерса

Актуелни освајач Супер купа Србије и шампион из 2014. године, рагби 13 екипа Црвене звезде у недељу креће у нову трку за титулом. Црвено-бели дочекују Ташмајдан Тајгерсе на свом терену на Ади Циганлији од 16 часова.

Звезда је на сјајан начин почела ову сезону тријумфом у полуфиналу Супер купа против Партизана, а затим и у финалу са фасцинантних 30:0 против некада недодирљивог Дорћола за освајање првог трофеја ове године, а другог у клупској историји након титуле првака од пре две године. То су једини пехари које је Црвена звезда успела да преотме Дорћолу, јер је овај клуб у 21. веку све до скоро доминирао на домаћој сцени, а и у предстојећем шампионату ће бранити шампионску титулу.

Црвена звезда, Дорћол и Партизан су најозбиљнији кандидати за освајање титуле. Црвено-бели у свом саставу имају доста репрезентативаца Србије и са великим самопоуздањем улазе у ново првенство, о чему сведоче и речи Владислава Дедића за сајт рагби лиге, који је недавно у освајању Супер купа Србије бриљирао против Дорћола и био понајбољи појединац финала:

– Имамо искусан и добар тим. Да није било повреда у другом делу прошле сезоне сигуран сам да бисмо још прошле сeзоне освојили макар један трофеј. Од ове сезоне очекујемо пуно и верујем да ће наш клуб узети још који трофеј осим Супер купа Србије.

Поред Звезде, Дорћола и Партизана ове сезоне ће у елити наступати Ташмајдан Тајгерси, Раднички из Нове Пазове и Раднички из Ниша. Након лигашког дела које ће бити одигран по двокружном бод систему следи плеј-оф и плеј-аут. У финале плеј-офа директно ће се пласирати најуспешнији састав лигашког дела, док ће другопласирани и трећепласирани тим играти полуфинале за пласман у завршну представу. Остале три екипе ће се у плеј-ауту борити за опстанак против најбоља три клуба из Друге лиге коју ове сезоне чине Нови Београд, Соко Врање, Земун, Вождовац и Војна Академија.

Дерби првог кола игра се у недељу од 14 часова на терену ФК Полет у Јајинцима, где се састају Партизан и Дорћол, а Раднички ће у Нишу на Чаиру дочекати свог имењака из Нове Пазове такође у недељу, али од 13 часова и 45 минута. Црвена звезда је фаворит против Ташмајдан Тајгерса и очекује се да ту улогу оправда првим бодовима и успешним стартом у новом шампионату.

            ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ТАШМАЈДАН ТАЈГЕРС

          1. КОЛО ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У РАГБИЈУ 13

                        НЕДЕЉА, 13. МАРТ 2016.

   ТЕРЕН НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ – БЕОГРАД, 16:00 ЧАСОВА

Повезане вести

1 comment

Zeljko мар 13, 2016 at 12:02

utakmica je u 16h

Reply

Leave a Comment