Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Цирбес у идеалној петорци АБА лиге

По завршетку лигашког дела такмичења изабрана је и најбоља постава АБА лиге за сезону 2015/16, а у њој је своје место очекивано нашао и центар браниоца шампионског прстена Маик Цирбес.

Идеална петорка је изабрана гласовима тренера, навијача и комисије лиге. Маик Цирбес, центар Црвене звезде, био је четврти у гласању са 8,2 одсто. Испред њега су били Тадија Драгићевић (Будућност) са 12,4 одсто, Тимоти Луваву (Мега Лекс) са 10,7 и Миро Билан (Цедевита) са 9,4, док је Џејкоб Пулен добио 7,3 одсто гласова. То је најбоља петорка за ову сезону, а иза њих су се нашли Едо Мурић (Партизан) 6,1 одсто, Омар Кук (Будућност) 5,7, Квинси Милер (Црвена звезда) 5,2, Стефан Јовић (Црвена звезда) 4,9 и Никола Ивановић (Мега Лекс) 3,1 одсто.

Тренерима је највише по укусу био Тадија Драгићевић, који је у овој категорији имао највише гласова. Одмах иза њега био је Луваву, а треће место су поделили Билан и Пулен.

Маик Цирбес је са друге стране добио највише гласова у избору навијача, а иза њега су били Милер, Јовић и Луваву. Укупно је гласало 6.781 навијач током 11 дана. Процентуално су највише вредели гласови тренера и то 60 одсто, затим навијача 30 одсто и комисије 10 одсто. За МВП-а лигашког дела АБА лиге раније је изабран Миро Билан из Цедевите, док је Анте Жижић из Цибоне проглашен за најбољег младог играча, а други у овом избору био је Марко Гудурић из редова Црвене звезде.

Цирбес је ове сезоне у АБА лиги на 26 утакмица просечно бележио 13,4 поена и 5,5 скокова, а имао је и најпрецизнији шут из игре у целом такмичењу са сјајних 68,9 одсто. Проглашен је и за најбољег кошаркаша АБА лиге у месецу фебруару.

Повезане вести

Leave a Comment