Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Пораз хокејаша на старту финалне серије

Хокејаши Црвене звезде поражени су у првом мечу финалне серије плеј-офа против Партизана резултатом 4:5 (0:2, 3:0, 1:3).

Бранилац титуле је почео мотивисано решен да већ на старту наметне свој стил игре. То им је пошло за руком, тако да су врло брзо стекли два гола предности са играчем више преко Игора Зубова у трећем и Павла Огризовића у шестом минуту. Црвено-бели су касније преузели иницијативу, али нису успели да искористе бројне прилике. Гости су се успешно бранили и у многим случајевима изблокирали ударце Звездиних хокејаша, а са друге стране покушавали полуконтрама да увећају предност. Ипак, резултат се до краја прве трећине више није мењао.

Мрежа Партизана се коначно затресла у 24. минуту, када је капитен Црвене звезде и најбољи поентер лиге Павел Поправка са леве стране шутирао силовито из прве и постигао ефектан погодак смањивши резултат на 1:2. Уследио је период офанзиве црно-белих, али искусни чувар мреже из Словачке Петер Хричина био је несавладив у другој деоници. Након тога екипа Ненада Милинковића преузима примат на леду и из доминантне нападачке игре долази до изједначења у 36. минуту поготком словеначког интернационалца Давида Сефича који се лепо изборио за позицију и из врло повољне позиције затресао мрежу. За потпуни преокрет најбољег тима лигашког дела побринуо се капитен Павел Поправка који је феноменалном финтом преварио своје чуваре, а затим као на тацни послужио Руса Дмитрија Маркелова који не греши из таквих шанси за предност Црвене звезде од 3:2 на крају друге трећине.

Пробудила се и Звездина публика, која је до тада била надјачана, из разлога што је вечити ривал имао организовану подршку групице својих присталица, иако је црвено-бели тим номинално био домаћин. Где су биле Делије у то време да подрже екипу остаје мистерија, али с обзиром да Звезда у Београду може да рачуна само на навијаче у фудбалу и кошарци, док у осталим спортовима врло ретко, онда и оваква ситуација није изненађујућа, само остаје питање због чега се онда клуб изборио за прво место у лигашком делу такмичења када не може то практично да искористи у виду предности са трибина. Двоструки шок за црвено-беле уследио је у 46. минуту. Најпре је Ненад Раковић у гужви из сумњиве ситуације успео да изједначи резултат уз жучне протесте трибине на којој су биле присталице Црвене звезде, а само 24 секунде након тога Димитрије Филиповић је из близине савладао голмана црвено-белих и донео гостима вођство од 4:3. Ствари се нису добро одвијале по домаћи састав. Није било оне сјајне игре из друге трећине, али је резултатски заостатак гурао екипу напред па је један ударац у 55. минуту који није баш обећавао завршио у мрежи Партизана. Стрелац је био чешки хокејаш Лукаш Клима, а асистент Доминик Црногорац. Међутим, одлучујући тренутак десио се на почетку 58. минута, када гости успевају још једном да поведу поготком Немање Јанковића. Звезда је до краја безуспешно покушавала да изједначи.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН  4:5 (0:2, 3:0, 1:3)

Ледена дворана Пионир. Гледалаца: 950. Судије: Борут Лешњак и Ведран Крчелић. Линијске судије: Немања Николић и Иван Недељковић.

Стрелци и асистенти:

0:1 Игор Зубов (Јевгениј Власов, Марко Миловановић) 2:37 ПП1

0:2 Павле Огризовић (Немања Јанковић, Степан Кривов) 5:48 ПП1

1:2 Павел Поправка (Давид Сефич, Доминик Црногорац) 23:43 ПП1

2:2 Давид Сефич (Лукаш Клима, Иван Анић) 35:24

3:2 Дмитриј Маркелов (Павел Поправка, Давид Сефич) 39:17

3:3 Ненад Раковић 45:28

3:4 Димитрије Филиповић (Борис Габрић, Немања Јанковић) 45:52

4:4 Лукаш Клима (Доминик Црногорац) 54:54 ПП1

4:5 Немања Јанковић (Димитрије Филиповић) 57:07 ПП1

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хричина (одбране 25/30), Ранковић, Анић, Црногорац, Николић, У. Новаковић, Пајевић, Сабадош, Живић, Бјелогрлић, Игњатовић, Керезовић, Клима, Маркелов, П. Новаковић, Поправка, Сефич, Вукићевић, Цвик, Ђаковић.

ПАРТИЗАН: М. Луковић, Трифонов (одбране 33/37), Бркушанин, Габрић, Јанковић, Комазец, Кривов, А. Луковић, Павловић, Ристић, Стоиљковић, Зубов, Чуковић, Филиповић, Миловановић, Митић, Л. Новаковић, Огризовић, Раковић, Терзић, Власов, Жуков.

Црвено-белима остаје да се добро припреме за наставак финалне серије и покушају да узврате већ у понедељак када је на програму други сусрет са почетком од 17 часова и 30 минута. Шампион Србије постаће екипа која стигне до три победе.

Повезане вести

Leave a Comment