Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Штимац: Биће тешка утакмица, али смо спремни

Владимир Штимац је у Звездиној победи против Панатинаикоса у Атини био међу најзапаженијим појединцима са учинком од 11 поена и шест скокова, а стаменог центра и његове саиграче сада чека још тежи задатак, без обзира што се утакмица игра пред домаћом публиком у Београду.

– Биће једна веома тешка утакмица. Ми смо спремни. Очекујемо доста навијача, једну добру атмосферу и тежак меч.

Панатинаикос је у међувремену ангажовао појачања и од тада заиграо знатно боље. Нанизао је много победа у Евролиги и на добром је путу да се пласира међу најбољих осам екипа, као и Звезда.

– Наравно, играју много боље. Биће много тешко са њима. Одлична екипа са одличним тренером и помоћним тренерима. Знамо се, једна врхунска екипа.

Штимац је добро упознат са тренерским вештинама Александра Ђорђевића из репрезентације Србије.

– Капа доле. Сале је врхунски тренер. Видећемо шта ће бити на утакмици.

За разлику од већине мечева ове сезоне, црвено-бели се сада враћају у Арену после дуже паузе.

– Нема ту неке много велике разлике. Кошеви су исти, све је исто. То је то.

Биће ово и велика прилика за Звезду да се победом приближи пласману у четвртфинале Евролиге, посебно због тога што касније дочекује још само Дарушафаку до краја ТОП 16 фазе, а сви знамо колико је тешко побеђивати на гостовањима.

– Не размишљам још о тим стварима. Желим да размишљам само о предстојећој утакмици, да дамо све од себе и урадимо оно што хоћемо и што је најважније за нас – истакао је Штимац.

Повезане вести

Leave a Comment