Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Доналд: Биће све теже освајати бодове, не и немогуће

Први је Холанђанин који је наступао у Црвеној звезди, и већ има прилику да се упише у клупску историју, као део генерације која је поставила многе рекорде.

Мичел Доналд је један од странаца који је оправдао очекивања, и који је Црвеној звезди донео квалитет. Звездин везиста је, ипак, незадовољан начином на који црвено-бели играју овог пролећа. Сматра да мора боље, али и да ће боље игре доћи временом.

– Задовољни смо пре свега јер смо победили у све три утакмице. Свесни смо да против Младости и Јагодине у првом полувремену игра није била добра. Али, за нас је важно да смо победили, и да побеђујемо чак и када не играмо добро. Имамо победнички менталитет, али и квалитет, и то је оно што доноси превагу. Имамо жељу да победимо у свакој утакмици. Видели сте и у 150. вечитом дербију, они су боље од нас ушли у утакмицу, али, као што сам рекао, чак и када не играмо добро или лоше уђемо у меч, ми победимо. Помаже нам и то што имамо огромну предност на табели у односу на пратиоце, и чак и када се ствари на терену не одвијају по плану, не паничимо. Да, и моје је мишљење је да ће се игра поправити временом. Имамо нове играче и потребно је да се уклопимо, то није фраза – каже Доналд.

О новог улози коју има након доласка Ле Талека каже да му није страна, али да је потребно још уигравања.

– Раније сам играо одмах испред одбране, контролисао простор на средини терена, а сада када имамо Ле Талека, могу да играм офанзивније. Али, ја нисам тип играча као што је Грујић. Волео бих да чешће будем у ситуацији и да шутирам са дистанце. Наравно, увек ћу пре свега гледати да се подредим тиму, али ако се укаже прилика, сигурно ћу покушати и шутевима са дистанце – најављује Доналд.

Холанђанин сматра да ће бити све теже освајати бодове.

– Лига се ближи крају, и биће све теже побеђивати. Сваки клуб жели да при крају сезоне освоји што више бодова и избори се за место које води у плеј-оф, или сакупи што више бодова како би му било лакше у борби за опстанак. Није важно да ли играмо против другог на табели или четрнаестог – сви ће желети да победе и освоје бодове, а такође и да прекину наш победнички низ – сматра Доналд, и наглашава да је срећан због серије победа.

– Увек је добро када имаш прилику да се упишеш у књиге, у историју. Али, мислим да није мудро да гледамо толико унапред, већ увек само наредну утакмицу – јасан је Доналд.

О Новом Пазару…

– Чуо сам за непогоде које су се догодиле на југу Србије, па и у Новом Пазару, и верујем да ће бити тешко за играње. Надам се да ће терен бити колико-толико квалитетан. Морамо се добро припремити. Ако сви фудбалери уђу концентрисано у утакмицу и ураде оно што се од њих очекује, мислим да резултат неће изостати – сматра Мичел Доналд.

Повезане вести

3 comments

neso мар 13, 2016 at 13:34

prestavise krmaco bedno biku jedan budi muskarac sta se krijes samo se zene kriju i prostetutke

neso

Reply
@neso nepismeni мар 10, 2016 at 13:44

Ja sam se ponadao da si ti odustao od komentarisanja, ali uporan si kao mazga! Šteta što nisi bio tako uporan u osnovnoj školi!

Reply
neso мар 10, 2016 at 10:16

UPRAVO SI NEMAMO OD BRANBENE IGRACE A I REZERVE SU KATASTROFA MORA TERZIC DA DOVEDE DVE OD BRANBENE MLADE IGRACE I OBAVEZNO JEDNU ZAMENU ZA PETKOVICA DA NAM SE NE DESI KAO SA KAIRAT KAD JE NIHOV IGRAC PETRCAO CELU OD BRANBENU LINIJU A ISTO MISLIM DA DOVEDETE JEDAN CENTAR FOR PRAVI GOLGETER JERBO ZA VIERA TREBA ZAMENU ISTO TAKVU KAO STOJE ON KVALITETAN GOLGETER TO STREDI TE NA VREME DA NE ISPADA KASNO SU STIGLI NI SU DOBRO PRIPREMLENI CEKAMO DA ULAZE U FORMU A TO EVROPU LIGA SAMPIONA NE PROLAZI HVALA

Reply

Leave a Comment