Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Полуфинална серија против Цедевите стартује 15. марта

Познати су и термини полуфиналних утакмица АБА лиге.

Серије између Црвене звезде и Цедевите, односно Будућности и Мега Лекса играће се у периоду од 14. до 22. марта на две победе по формату 1-1-1. Ако у том периоду резултат у победама буде изједначен, термин мајсторице биће накнадно одређен.

Бранилац титуле ће своју серију против Цедевите почети 15. марта у Београду са почетком од 18 часова и 45 минута, док ће дан раније Будућност угостити Мега Лекс у Подгорици од 20 часова.

Реванш у Загребу између Цедевите и Црвене звезде заказан је за уторак 22. март од 20 часова, док ће Будућност гостовати Меги у Сремској Митровици у суботу 19. марта од 21 час. Ако буде потребе за одигравање мајсторица, планирано је да се одрже између 26. и 28. марта.

Финална серија ће се као и прошле сезоне играти на три победе по систему 2-2-1, а још није прецизирано када ће почети због учешћа Црвене звезде и Цедевите у Евролиги. Ако Звезда избори пласман у четвртфинале најелитнијег европског такмичења и финале плеј-офа АБА лиге, финална серија регионалног такмичења играла би се 29, 30. априла, 2. маја и ако буде требало 3. и 5. маја. То ће утицати и на Супер лигу Србије, која ће у међувремену почети, па остаје да се види како ће се ускладити врло густ распоред.

У случају да нико из региона не буде међу осам најбољих у Евролиги (далеко било), финална серија АБА лиге играла би се 11, 12. и 14. априла и ако буде потребно 15. и 17. априла.

Повезане вести

Leave a Comment