Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Против Пожаревца за прекид лоше серије

Још само две рунде су остале до краја Супер лиге Србије, а рукометаши Црвене звезде у 17. колу угостиће екипу Пожаревца. Меч је на програму у недељу са почетком у 19 часова и 30 минута у дворани Шумице.

Црвена звезда, Металопластика, Слога и СЕХА лигаши Војводина и Спартак учествоваће у плеј-офу, а чека се четвртопласирани тим из Супер лиге. Најближи томе је тренутно Партизан, који има три бода више од петопласираног Пожаревца.

Црвено-бели су први од свих клубова из Супер лиге изборили пласман у плеј-оф, али на последње две утакмице нису стигли до победе. Реми у дербију (32:32) и пораз против Слоге у Пожеги (21:25) угрозили су прву позицију, јер је Металопластика пришла на два бода заостатка, па ће екипа Ненада Перуничића до краја такмичења морати да јури бодове како би сачувала прво место које већ дуго држи.

У претходном колу екипа је први пут поклекла на гостовањима ове сезоне. Слогин домаћи терен на коме нико није однео бодова ове сезоне још једном се показао као неосвојива тврђава. Имали су Звездини рукометаши много проблема са врло чврстом одбраном ривала, тако да се велике узданице у нападу Бабић и Драгутиновић нису прославили, али сада је прилика да се утисак поправи и обезбеди прва позиција пред доигравање с обзиром на бољи међусобни скор од Металопластике. Урош Радосављевић је био један од ретких који су се истакли головима против Слоге. Постигао их је шест и изједначио свој најбољи учинак у Звездином дресу. Гачевић, Мандић и Шотић су имали своје добре моменте, а голман Дејан Златановић је са 10 одбрана и два скинута седмерца био понајбољи у београдском саставу. У стрелце се уписао и млади Лазар Николић, коме је то први погодак у сезони.

Звезда је у првом делу Супер лиге успела да слави на гостовању у Пожаревцу са минималних 29:28. Драгутиновић и Бабић су тада постигли по осам голова, а Мандић седам.

Пожаревљани су од тада прилично променили свој састав. Остали су без другог стрелца лиге Александра Пилиповића, али су наставили да бележе добре резултате. Свесни су да ће се врло тешко докопати плеј-офа, али док има и теоретске шансе сигурно се неће предати. Познати су као врло непредвидива екипа, која може свакога да победи, али и да киксне. Квалитети Ђорђа Тодоровића, Владимира Петровића, Веселина Стевановића, Алексе Збиљића и некадашњих Звездиних узданица Милана Павлова, Стефана Алчаковића, Марка Чаваљуге и Вука Милутиновића добро су познати свим љубитељима српског рукомета, тако да ни недавна победа над Слогом од 24:23 није изненађење што се тиче овог квалитетног састава. Пожаревац спада међу успешније гостујуће екипе. Са учинком од три победе и једног ремија у осам мечева четврти су најнепријатнији гост у лиги.

То је сасвим довољна опомена за младу екипу Црвене звезде да максимално озбиљно приступи предстојећој утакмици и покуша да прекине низ од два меча без тријумфа, без обзира што је ривал под императивом победе како би одржао наду да може до пласмана у плеј-оф.

                      ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПОЖАРЕВАЦ

                       17. КОЛО СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ

                            НЕДЕЉА, 13. МАРТ 2016.

                 ЦКС ШУМИЦЕ, БЕОГРАД, 19:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment