Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Следи нам период изузетно битних мечева

На крају лигашког дела АБА лиге бранилац шампионског прстена успео је да савлада Крку и обезбеди предност домаћег терена у предстојећој полуфиналној серији против Цедевите.

Тренер екипе са Малог Калемегдана, Дејан Радоњић, у свом стилу је прокоментарисао учинак у лигашком делу регионалног такмичења.

После 26 кола, упркос свим проблемима током сезоне, успели смо да дођемо до друге позиције и једноставно морамо да будемо задовољни оствареним резултатом – истакао је Радоњић.

Црвено-белима је задатак додатно отежала Кркина борба за опстанак, па је екипа из Новог Места пружила јак отпор у Београду. На крају су захваљујући победи Задра над Сутјеском успели да сачувају елитни статус.

– Свесни смо били да ће ово бити јако тежак меч, с обзиром на форму Крке и важности овог меча за оба тима. Они су добро почели, али смо ми заиграли пре свега боље у одбрани, што нам је касније донело одређену предност… У неким ситуацијама смо морали мало боље да одиграмо у нападу.

Шампиона регионалне лиге сада очекују одлучујући мечеви у АБА плеј-офу и у походу ка осам најбољих у Евролиги.

– Следи нам период изузетно битних мечева у кратком периоду, али су сви истог нивоа и важности. Желимо да будемо добри у том периоду, да победимо Цедевиту у Јадранској лиги, али и Панатинаикос у Евролиги. Тај меч у петак против Панатинаикоса ће бити изузетно тежак… Они су у сјајној форми, показали су да су новајлије допринеле квалитету. Желимо да одиграмо најбоље што можемо, а у оваквом саставу, када су сви здрави и спремни можемо много. Да ли ће то бити довољно да се победи ПАО, видећемо… Има још пет кола да краја, тако да сада важи оно што причам целе сезоне, а то је да идемо од утакмице до утакмице и да се за сваку добро спремимо.

 

Повезане вести

2 comments

vladimir мар 8, 2016 at 07:35

a kada ti ides iz kluba nesretni covece…

Reply
Mississauga мар 9, 2016 at 03:56

….sto pre , to bolje .

Reply

Leave a Comment