Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда рутински против Крке, за друго место!

Маик Цирбес

Црвена звезда је савладала Крку, у дворани Александар Николић, и потврдила другу позицију, пред почетак плеј-офа АБА лиге. На тај начи, наш тим је изборио дуеле са Цедевитом, у којима ће у првом и, евентуалном, трећем мечу, играти у Београду.

Било је много осцилација, током читавог меча, али је Звезда, са изузетком прве четвртине, водила, у већем делу утакмице и серијама поена успевала да одбије нападе Крке, која је играла веома ангажловано, јер је могла доћи у потенцијално лошу позицију, када је реч о опстанку у лиги. Ипак, пораз Сутјеске у Задру спречио је драму.

Звезду сада чека меч против Панатинаикоса у Евролиги, а потом и почетак полуфиналне серије АБА лиге, против Хрвата.

26. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – КРКА 77:67 (22:25, 18:9, 20:17, 17:16)

Дворана: Александар Николић
Гледалаца: 1 518
Судије: Херцег, Вовк, Драгојевић

ЗВЕЗДА: Кинси 15, Ребић, Дангубић, Лазић 4, Симанић, Мицић 2п, 4ас, Симоновић 12 (3/7 за три), Гудурић 7, Јовић 5п, 4ас, Милер 7п, 6ск, Цирбес 19п, 8ск, Штимац 4п, 4ск

КРКА: Ребец 12, Тратник, Иванов 11, Ројц, Лалић 11, Томић 5, Мулалић 3, Кастрати 3, Димец 8, Полутак, Ритлоп, Лапорник 11

ТОК МЕЧА:

4/4

У последњој четвртини, Звезда је држала конце игре у својим рукама, а након треће Симоновићеве тројке, дошла и до великих дванаест поена предности. До краја, још једном су Словенци запретили, али је Звезда рутински привела утакмицу крају и славила.

3/4 

Звезда је променљиво одиграла у трећем периоду. Након одличног почетка, на крилима Кинсија и Милера, Звезда је отишла на +10, али је потом уследио велики пад, који су Словенци искористили и пришли на свега кош заостатка. Ипак, наш тим је, поново преко Кинсија и Цирбеса, успео да направи серију, којом је на паузу отишао са великих +9 (60:51), тројком Симоновића. Лош фаул Лазића, на шуту за три, уз звук сирене, уместо +12 донео је ову разлику. Кинси је постигао чак 9 поена у овом делу игре.

2/4

Звезда је добро отворила други део утакмице и наставила серију из 1/4. Поенима Мицића и Штимца, наш тим је дошао до предности, а најрасположенији играч Крке, Ребец, стигао до три фаула у рано фази меча. Словенци су прве поене постигли тек након више од три минута игре. Штимац је на половини друге четвртине донео црвено-белима +4 (31:27). Наш тим је контролисао меч и дошао до +7, серијом 11:2, а на полувреме је Звезда отишла са мањом предношћу (40:34), јер је Крки допуштено да се врати у самом финишу.

Цирбес је убацио 12 поена, а Кинси 6.

1/4 (22:25)

Звезда је веома лоше отворила утакмицу, примила велики број поена и правила брзе фаулове, а гости су то користили и сјајним шутем за три поена дошли до предности од чак седам поена. Наш тим се вратио у меч на кратко, повео, али је уследила нова серија Словенаца (7:0) и вођство у финишу првог периода.

Након 10 минута, највише захваљујући Цирбесу (10 поена, 3 скока) и Кинсију (6 поена), наш тим је имао „само“ минус од три поена.

Повезане вести

3 comments

pera мар 7, 2016 at 21:18

Dobro je odigrali su opet slabou ABA obično posle ovakve loše utakmice dodje dobra u Evro ligi. Dakle pada Pao za prolaz dalje.

Reply
josif мар 7, 2016 at 20:06

Stali igra onaj Guduric,majko moja koja nedisciplina.Pozz.MKD

Reply
Brendonbrnke мар 7, 2016 at 19:18

Nas će Pao sa ovakvom igrom bez problema da pobedi.

Reply

Leave a Comment