Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Слога непремостива препрека за Звезду

Рукометаши Црвене звезде доживели су први пораз на гостујућим теренима ове сезоне. Слога је славила у Пожеги против лидера на табели резултатом 25:21 (12:11).

Ношени великом подршком са трибина рукометаши Слоге су у другом полувремену наметнули свој ритам, изузетно чврсту одбрану по којој су препознатљиви и за коју црвено-бели нису могли да пронађу решење. Игра домаћих често је била и врло груба, па се Звездин капитен Дарко Тодоровић изнервирао због константног гурања, повлачења и потезања на њему, а када је Ненад Мандић узвратио на другој страни, у Звездиној одбрани, добио је треће искључење и морао је на трибине у 48. минуту. Колико је таква одбрана била делотворна говори и податак да понајбољи пивотмен лиге Дејан Бабић није успео да се упише у стрелце, јер је био потпуно одсечен, а и када би успео да прихвати лопту у малобројним случајевима наишао би на непробојни зид у виду голмана Миленковића. Ипак, у таквој игри Слога се боље снашла и заслужено стигла до важне победе којом је обезбедила пласман у плеј-оф.

Гости су нешто боље почели утакмицу и у два наврата стизали до минималне предности, али је убрзо дошло до преокрета. Слога је повела са 5:3, Радосављевић је промашио седмерац, али су изабраници тренера Перуничића брзо успели да се врате из заостатка и голом расположеног Мандића изједначе на 5:5. Уследила је серија домаћих од 3:0 након чега је стратег београдског тима затражио минут одмора.

Мандић је у 20. минуту прекинуо дуги низ Црвене звезде без поготка. Требало је ипак још мало времена да црвено-бели пронађу своју игру. То се убрзо и десило. Спасоје Гачевић је још једном показао да му Слога посебно лежи. Постигао је два гола у кратком временском интервалу, једном је погодио и Шотић у контри за велики преокрет и вођство црвено-белих од 10:9. Домаћин се ипак боље снашао у финишу првог дела и отишао на одмор са голом предности (12:11).

У другом делу Звезда је себи дозволила да упадне у Слогину машину. Кроз врло чврсту одбрану није било пролаза, голман Александар Миленковић је константно добро бранио, тако да се предност домаћих кретала од три до четири разлике. Једино је Урош Радосављевић успевао да пробије по десном крилу и одржи црвено-беле у игри. То му је четврти пут у наставку пошло за руком када је смањио на само -2 (19:21) и то непосредно после поменутог Мандићевог трећег искључења.

Звезда је добила додатни елан и наду да може бар до бода након Гачевићевог поготка којим су гости смањили на 21:22 и наставили да дишу за вратом Слоги. Уследила је и Златановићева успешна интервенција, али Звезда до краја више није успела да затресе мрежу. Финиш је припао екипи из Пожеге, која је серијом од 4:0 преломила утакмицу и нанела лидеру на табели и други пораз у шампионату.

По пет погодака за победнички састав постигли су капитен Милан Павловић, Армин Калтак и Давор Лаковић, док је у редовима Црвене звезде најефикаснији био Урош Радосављевић са шест голова. Голмани су ипак били најбољи појединци у оба састава, на једној страни Дејан Златановић, а на другој Александар Миленковић.

z1';

СЛОГА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 25:21 (12:11)

Пожега – Хала спортова. Гледалаца: 1389. Судије: Бранка Марић (Панчево) и Зорица Машић (Зрењанин). Седмерци: Слога 5 (2), Црвена звезда 3 (2). Искључења: Слога 14, Црвена звезда 6 минута.

СЛОГА: Раковић, Стевановић, Делибашић, Спасић 3, Пернар, Миленковић, Жегарац, Петровић, Павловић 5, Андрејевић 1, Бојанић, Калтак 5, Гојковић 4, Мирић 2 (2), Димитријевић, Лаковић 5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 3, Бојичић, Радосављевић 6 (1), Драгутиновић 2 (1), Гачевић 4, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић, Тодоровић 1, Николић 1, Мандић 4, Бабић, Леовац.

Металопластика је искористила Звездин пораз и пришла на само два бода заостатка лидеру, који у следећем колу дочекује екипу Пожаревца.

Повезане вести

1 comment

pozega navija мар 6, 2016 at 00:04

a to sto su sudije bile na zvezdinoj strani citav mec to niko nepominje. I to sto su im svirani i postoeci i nepostoeci sedmerci nikom nista. Budimo realni,mali klub radi dobar posao i igra dobro tako treba i da ostane. Napred SLOGA!!!

Reply

Leave a Comment