Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеРукометСаопштења

Саопштење за јавност МРК Црвена звезда

МРК Црвена звезда

Рукометни клуб Црвена звезда је одржао ванредну седницу УО након недавних дешавања. Епилог је саопштење за јавност које вам преносимо у целости.

„Управни одбор Мушког рукометног клуба ЦРВЕНА ЗВЕЗДА одржао је ванредну седницу дана 01.03.2016. године и излази са следећим саопштењем.

Мушки рукометни клуб Црвена звезда се већ дуже време није оглашавао када су нерегуларности такмичења у питању, надајући се реакцији органа у чијој надлежности јесу решавање и санкционисање пропуста, у циљу обезбеђивања услова за регуларан ток такмичења и промоцију рукомета, спорта који је нажалост оваквим инфериорним или намерним односом Рукометног савеза Србије и судијске организације, сведен на ниво аматерског спорта.

Напомињемо да је у току првог дела првенства прошле сезоне на утакмицама Супер лиге, тешко повређено чак 7 играча нашег клуба (чије су даље каријере доведене у питање), а да при том стартови који су проузроковали тешке повреде нису санкционисани чак ни искључењем.

Данас смо лидери на табели домаћег престижног такмичења, уједно промотер ферплеја и борбености на терену, поштујући како свој тако и противнички дрес. ЗВЕЗДА ЈЕ ПОНОВО ЗВЕЗДА.

Међутим, континуитет бројних нерегуларности, без иједног озбиљнијег санкционисања и без било каквог указивања се наставља и ове сезоне. Уверени смо да су Рукометни савез Србије и судијска организација свесни грубих пропуста који су се десили, и од њих очекујемо оштру и брзу реакцију у циљу успостављања регуларности такмичења.

Рукомет је један од најлепших спортова, увек с разлогом заступљен на нашем поднебљу због витешког карактера који сама игра намеће играчима, а како би се груба мушка игра каналисала у спортске и џентлменске оквире судије имају кључну улогу на терену. Судије и РСС су ту због рукомета и клубова, а дошли смо у обрнуту, накарадну ситуацију да смо ми, клубови, ту због њих и њиховог лагодног живота.

Код нас су се улоге замениле, судије дају голове, судијска организација фаворизује „ортачке клубове“, а Рукометни савез надзире извођење нечасних радова. Жртва није само МРК Црвена звезда, већ сви потенцијални и професионални играчи на челу са српским рукометом.

КО ЈЕ СЛОБОДАН ВИШЕКРУНА? КО СУ ЉУДИ КОЈИ СУ СЕ УСУДИЛИ ДА ТАЛЕНТЕ ПРЕТВАРАЈУ У ДЕМОРАЛИСАНЕ, ИСФРУСТРИРАНЕ ДЕЧАКЕ? СПЕКТАКЛ У СЕОСКИ ТУРНИР? ИНСТИТУЦИЈУ (РСС), У ПРИВАТНУ ФИРМУ? РУКОМЕТНУ СУПЕР СИЛУ У НАЦИЈУ РУКОМЕТНИХ АМАТЕРА?

Све указује на веома перфидно и пројектовано спровођење диригованог суђења, склоњено од оЧију јавности и љубитеља рукомета.

Резултат прошлонедељног дербија између МРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА и РК ПАРТИЗАН је 32:32. Осим знојем натопљених играчких дресова обе екипе, до резултата се још дошло уз озбиљан рад одређених центара моћи РК Партизан у РСС. Наша тврдња је заснована на следећим чињеницама:

  • И поред катастрофалне материјалне ситуације рукомета као спорта у односу на друге спортове, за судије ове утакмице господин Вишекруна бира своје ,,специјалце“, Стојковића (Ниш) и Николића (Лесковац), са највећим путним трошковима у односу на њихове колеге, како би био сигуран у реализацију замишљеног – спутавања Звездине жеље и квалитета на терену и бескомпромисне помоћи Партизану.
  • Како би се избегло сведочење планиране крађе кроз широки аудиторијум, напрасно, три сата пред утакмицу остајемо без најављеног директног ТВ преноса, а договореног 20 дана раније.

Подсећамо да се пракса одузимања бодова у потпуности искоренила од када је МРК Црвена звезда стао на ноге, што у потпуности подржавамо, иако је регуларност лиценце неких клубова, па и наших комшија, дискутабилна. Коначан статус се додељује на састанцима затвореног типа.

Један од наших конкретних корака биће захтев за изузеће одређених судијских парова на нашим утакмицама. Размишљамо и о допису ЕХФ-у у вези са тренутном ситуацијом у српском рукомету.

Овим путем, такође, позивамо стручну јавност да анализира резултате и претходна суђења утакмица, које је одиграо наш клуб, а посебно да обрати пажњу на наредне утакмице, како би схватили са чиме се све суочава клуб који не пристаје на „буразерске“ компромисе, не чини уступке и који је ћутао све до сада, верујући у органе Рукометног савеза Србије.

СПОРТСКИ ПОЗДРАВ!

УО МРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“

Повезане вести

Leave a Comment