Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

Потписан Споразум о сарадњи са „Руским домом“

Спортско друштво Црвена звезда и Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду потписали су Споразум о сарадњи у прес центру у Управној згради СД Црвена звезда.

Споразум о сарадњи између Спортског друштва Црвена звезда и Руског центра за науку и културу је базира се на успостављању дугорочне партнерске сарадње у активностима и јачању пријатељских, културних и спортских веза.

1s

Званичном потписивању Споразума присуствовао је велики број руководећих људи из клубова црвено-беле породице, као и проф. др Петар Шкундрић, председник Скупштине СД Црвена звезда, Александар Боричић, председник ЦЕВ-а и некадашњи председник УО СД Црвена звезда, Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда, а присутне је поздравио Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

1,.

Кроз историју СД Црвена звезда је препозната и ван граница Србије и она данас представља једно од најтрофејнијих спортских друштава на овим просторима. Црвена звезда је један од српских идентитета, по чему се наша земље препознаје у Европи, али и целом свету. Овом приликом хтео бих да истакнем да споразум који данас потписујемо представља још један корак ка зближавању Русије и Србије кроз спорт и кроз културу – рекао је на почетку обраћања г. Тодоров.

1it

Надам се да је ово почетак једне изузетне сарадње где ћемо кроз добру комуникацију пре свега са „Руским домом“ проширити спортске, културне и пријатељске везе наших спортиста са спортистима из Русије. Верујем да ће доћи и до размене искуства у раду тренера и стручњака и да ћемо сви заједно, поред пријатељства, бити још јачи и бољи у спортским активностима. Захваљујем се „Руском дому“ што је препознао заједнички интерес и верујем да ће ово бити веома успешна сарадња  – закључио је Тодоров.

1n.

Директорка Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду Надежда Кушченкова изразила је велико задовољство због потписивања Споразума о сарадњи са Црвеном звездом.

Било је много тога што смо знали о Југославили. Између осталог знали смо за југословенске чизме, Ђорђа Марјановића, Радмилу Караклајић, али и за Црвену звезду. Желим да вам кажем да су добро расположење, осећање и добре емоције које смо имали тада остале у савременој Русији до дана данашњег. Овог јутра имала сам прилику да се сретнем са амбасадором Руске Федерације у Београду, г. Александром Чепурином. Замолио ме је да вам пренесем његове поздраве и рекао ми је нешто лично: „…завидим ти што идеш у Звезду.“ – рекла је Кушченкова.

1sd

Оно шта са сигурношћу могу да кажем, а то је да ово неће бити само обично слово на папиру, само празна деклерација о нашим намерама. Многи клубови у Русији сада већ знају о нашим намерама и жељама да потпишемо споразум, тако да сматрам да ће иза овога стајати и конкретне активности које ће пратити наш споразум. У Београду нас препознају као „Руски дом“, а наш званични назив је Руски центар за науку и културу. Сви нас знају по културним и научним манифестацијама и за нас је огромна част што са оваквим спортским друштвом потписујемо споразум о сарадњи који ће нам дати могућност да отворимо нову страницу у активностима „Руског дома“. Сада ћемо укључити и спорт. Веома сам захвална Спортском друштву Црвена звезда и изузетно ми је драго што је дошло до потписивања оваквог споразума – закључила је директора Руског центра за науку и културу.

1p

Споразум о сарадњи су потписали Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда и Надежда Кушченкова, директор Руског дома и саветник Амбасаде Руске Федерације у Београду.

Том приликом Надежда Кушчакова је Ивану Тодорову предала пргиодан поклон, а председник УО СД Црвена звезда јој је уручио специјалну плакету СД Црвена звезда.

Повезане вести

Leave a Comment