Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: После освојеног Купа – „вечити дерби“

Одбојкаши Црвене звезде освојили су прошле недеље у Пожаревцу тринаести Куп у својој историји, и тако наставили „жетву“ трофеја. Међутим, предаха за њих нема, пошто већ у четвртак настављају борбу у шампионату Србије, и то утакмицом против „вечитог ривала“.

Црвена звезда је у серији од четрнаест узастопних победа, има укупан скор 14-1 и држи прву позицију на табели, док се Партизан тренутно налази на петој позицији са скором од осам победа и седам пораза. Пре Финалног турнира Купа Србије, црвено-бели су победили Ниш у гостима, док су црно-бели у истом колу били бољи на свом терену од Радничког из Крагујевца. Нема сумње да су према тренутној позицији и форми, црвено-бели фаворити, али, наравно потребно је то и показати на терену. Капитен Црвене звезде, Максим Буцуљевић, иначе најбољих играч Финалног турнира Купа Србије истиче да неће бити лако, нарочито имајући у виду умор играча након Купа, али јасно истиче да је као и увек циљ победа:

„Какво год било стање на табели, какав год био однос екипа, Црвена звезда увек иде на победу у дербију. Тако је и овог пута. Опоравили смо се након утакмица у Купу Србије које су биле напорне. Добро смо радили и тренирали. Биће нам много теже да победимо екипу Партизана баш због тога што смо освојили Куп, што смо се доста физички и емотивно истрошили и мислим да ће се то осетити у нашој игри. Али, нећемо дозволити себи неко опуштање или неки лош приступ мечу који није прикладан Одбојкашком клубу Црвена звезда“, изјавио је Буцуљевић за званични сајт нашег одбојкашког клуба.

У овом делу сезоне, већ је одиграно неколико „вечитих дербија“, Црвена звезда је победила у ватерполу, фудбалу, рагбију, куглању, хокеју, док су само кошаркаши поражени у Купу, а рукометаши су ремизирали. Верујемо да ће и одбојкаши наставити серију победа, а надамо се да ће имати и подршку са трибина. Након освојеног Купа, и наставка трофејне серије која траје већ неколико сезона, било би лепо да их навијачи поздраве, и помогну да стигну до новог тријумфа.

Идемо до нове победе!

XVI коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Партизан,

УСЦ „Вождовац“, четвртак, 03. 03. 2016. године, 18h

Повезане вести

1 comment

Delije мар 2, 2016 at 21:20

Ajmo momci, NEMA OPUŠTANJA- gazite stoku!

Reply

Leave a Comment