Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Тешко гостовање у Пожеги, дуел најбољег домаћина против најуспешнијег гостујућег тима лиге

Рукометаши Црвене звезде у 16. колу Супер лиге Србије одмериће снаге са једином екипом која је ове сезоне успела да их савлада у националном шампионату. Меч против Слоге у Пожешкој спортској хали игра се у суботу од 19 часова.

Вечити дерби је већ иза нас, а да су црвено-бели освојили цео плен, сада би били за корак ближе да обезбеде прву позицију, коју држе већ врло дуго и не намеравају да је испусте до краја лигашког дела. Црно-белима је горело под ногама у борби за плеј-оф, што их је вукло напред у границама својих могућности, док је лидер пропустио прилику да раније преломи утакмицу, али је и поред тога имао прилику за победу, која није искоришћена, па је на крају од свега могло да се заврши и незаслуженим поразом да је Кукић погодио у последњим моментима. Имала је Звезда и пар секунди да покуша контру, али то гости једноставно нису дозволили, па су судије остале неме на рвачки захват у самом финишу и после гужве нису допустили пар секунди за последњи покушај.

Утисак је да екипа Ненада Перуничића има игру и да је врло лако могла да настави победоносни низ само да је било мало више концентрације у наставку меча. Мандић, Бабић, Шотић и Тодоровић носили су екипу у нападу, Златановић је бранио на високом нивоу у првом полувремену, истакао се и млади Кљајић у наставку, Радосављевић је имао леп допринос, Бојичић дефанзивне задатке обављао јако добро. Недостајали су само голови првог стрелца тима Александра Драгутиновића, али и он има право на једну слабију партију након дугог низа одличних игара. Већ на предстојећој утакмици против Слоге има прилику да се искупи, као и цео тим за реми у дербију, мада је екипа генерално пружила врло добру партију током највећег дела сусрета. Ипак, Звезда увек иде на победу. Чинила је то кроз своју богату историју и против много звучнијих имена, па ће и овај пут јуришати на два бода, посебно због сјајног скора на страни од шест победа и једног ремија ове сезоне, по чему је далеко најнељубазнији гост у лиги. Не памти се овако импресиван скор једног клуба на теренима ривала у ближој прошлости.

У првом делу Супер лиге Слога је изненадила црвено-беле у Београду и славила са 28:26, тако да се само Пожежани могу похвалити да су победили лидера на табели у елитном рангу ове сезоне. На том мечу у Звездиним редовима истакао се Спасоје Гачевић, који је постигао четири гола за свој лични рекорд у црвено-белом дресу у првенству, чиме је вратио екипу у игру након већег заостатка, али није било снаге за коначни преокрет.

Слога је ове сезоне апсолутни хит Супер лиге и врло је близу пласмана у плеј-оф. Тренутно су на трећој позицији са шест бодова мање од Звезде, али имају тежак распоред до краја, јер их очекује гостовање против Радничког у Крагујевцу и меч са другопласираном Металопластиком у последњем колу. Порази од Југовића (23:30) и Пожаревца (23:24) на гостовањима у последња два кола потврђују да су у малој кризи, али квалитети капитена Милана Павловића, најбољег стрелца тима Душана Мирића, затим Душана Андрејевића, Марка Пернара, Армина Калтака, Ђорђа Спасића, Милана Жегарца или Ненада Делибашића, који је правио много проблема Звезди у првом овосезонском одмеравању снага, никога не остављају равнодушним. Слога је поред свега тога најпрецизнији тим лиге у извођењу седмераца са 89,7 одсто успешности. Имају другу најбољу одбрану у лиги са 22,9 примљених голова, док је Звезда најефикаснији клуб елитног ранга са просечно 28,3 гола по утакмици. Слога може да рачуна и на велику подршку публике, јер су после Металопластике други најгледанији клуб у лиги, имају свих седам победа у исто толико утакмица на домаћем терену, а важе и за изузетно чврст састав, јер су екипа са убедљиво највише негативних бодова у лиги – 251 (46 жутих и чак седам црвених картона уз 85 искључења од два минута).

Због свега наведеног Црвену звезду очекује можда и најтежи меч у досадашњем току Супер лиге. Да ли ће превагу однети ефикасност црвено-белих или одбрана Слоге на ивици ножа, да ли ће Звезда наставити серију непобедивости у гостима или ће Слога први пут кикснути код куће? Све то сазнаћемо у суботу у вечерњим часовима након завршетка дербија 16. кола националног шампионата.

                      СЛОГА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                   16. КОЛО СУПЕР ЛИГЕ СРБИЈЕ

                         СУБОТА, 5. МАРТ 2016.

             СПОРТСКА ХАЛА ПОЖЕГА, 19:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment