Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Црвено-беле дочекују Раднички

Кошаркашице Црвене звезде у оквиру 21. кола Прве женске лиге Србије дочекаће Раднички из Крагујевца. Сусрет је на програму у суботу од 16 часова и 30 минута у дворани Баскет сити.

Црвено-беле су се у претходном колу одлично носиле са јединим непораженим тимом у лиги и браниоцем титуле, екипом Радивоја Кораћа на гостовању. Посустале су тек након продужетка и то са пола коша разлике. Имале су и покушај за победу, али је удаљеност била превелика приликом шута Катарине Зец. То је само још једна потврда да се млади састав нашег најтрофејнијег клуба налази на правом путу, да константно напредује и сада је врло близу Кораћу са тенденцијом да га чак и надмаши уколико дође до очекиваног великог финала у плеј-офу.

Суве бројке говоре да је екипа Драгана Вуковића и надмашила фаворизованог ривала у бројним сегментима, јер је Звезда имала 11 индексних поена више, предност у скоку и блокадама уз одличан шут са линије слободних бацања, па се клуб који носи славно име наше кошаркашке легенде неће тако лако прошетати до новог наслова првака као што су многи мислили. Партијама на овом нивоу уз поправљање неких ствари у игри црвено-беле би већ у плеј-офу могле до великог изненађења и дуго чекане титуле, али и ако до тога не дође пред Звездом је будућност, јер ће се рад са млађим категоријама кад-тад исплатити уз веће амбиције које ће уследити у наредном периоду.

Звезда још није обезбедила другу позицију, јер је екипа Краљева пришла на победу мање, а у последњем колу лигашког дела београдски састав гостује управо у Краљеву, тако да екипа има задатак да до краја избори друго место које би донело предност домаћег терена у првим плеј-оф окршајима. Милица Бојовић је тројкама против Кораћа покренула екипу, Катарина Зец донела продужетак са линије слободних бацања. Мина Ђорђевић и Снежана Богићевић имале су добре роле уз одличан шут за два поена, Александра Катанић и Снежана Чолић су се трудиле да што више разигравају саиграчице, Наташа Ковачевић је још једном погодила тројку, Јелена Ћирић пружила велики допринос у скоку, а Ивана Катанић је имала врло запажен учинак од седам поена и три скока уз само један промашај, па је најавила да ће и у сениорској конкуренцији врло брзо пружати партије близу нивоа који демонстрира у кадетској конкуренцији ове сезоне.

Наредни противник црвено-белог тима, екипа Радничког из Крагујевца заузима 10. позицију са скором 6-14. У првом делу сезоне Звезда је убедљиво славила у Крагујевцу са 80:61 одличним издањем у другој и трећој четвртини. Крагујевчанке су од тада савладале само нејаки Бор и забележиле још девет пораза, тако да су пале у доњи део табеле, али квалитети Бојане Стевановић (16,9 поена, шест скокова, 3,5 асистенција, 2,1 украдена лопта), Милице Цветановић (14,2 поена, 5,9 скокова) и Јелене Трифуновић (10,3 поена, 4,5 скокова, 3,5 асистенција, 2,2 украдене лопте), позивају на максималан опрез, док и њихове саиграчице попут Саре Милошевић, Сање Димић, Иване Целић и најновијег појачања, некадашње узданице Црвене звезде и наше репрезентативке Иване Грубор, представљају додатну снагу којој се треба адекватно одупрети.

Звезда је фаворит, што због квалитета, домаћег терена и императива победе у борби за друго место, међутим, са тако искусним кошаркашицама, које су носиоци игре Радничког, нема шале, а посебно у ситуацији када се крагујевачки клуб бори за опстанак у елитном рангу.

              ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ КРАГУЈЕВАЦ

                  21. КОЛО ПРВЕ ЖЕНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

                             СУБОТА, 5. МАРТ 2016.

            ХАЛА БАСКЕТ СИТИ – БЕОГРАД, 16:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment