Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Концентрација и мирна завршница

Кошаркаши Црвене звезде победом против Цибоне у Загребу направили су велики корак ка другој позицији у лигашком делу АБА лиге. Резултат утакмице Партизан – Цедевита ишао је црвено-белима на руку, па тренер Дејан Радоњић након тријумфа против Ефеса има разлог више за задовољство пред наредне сусрете на оба фронта.

– Оно што смо планирали да направимо у Загребу, да дођемо до нових бодова, то смо и остварили. Сваки долазак из евролигашког меча доноси другачији задатак, због броја дана за одмор и опоравак, дужине путовања, потрошње енергије… Ипак, успели смо да контролишемо меч, али је Цибона на крају заиграла добар напад и вратила се у игру тројкама. Задржали смо концентрацију тада и ушли у мирну завршницу – истакао је Радоњић након меча.

1vs

Центар црвено-белих Владимир Штимац пружио је велики допринос победи, јер је за 14 минута у игри нанизао по осам поена и скокова.

– Честитке Цибони на свему приказаном. За нас је ово била једна тешка утакмица, нарочито после велике борбе са Ефесом. Били смо концентрисани на крају и тако дошли до тријумфа – рекао је Штимац.

Црвено-бели се враћају из Загреба са два бода у џепу и на корак су од друге позиције, што значи да ће у полуфиналу плеј-офа имати предност домаћег терена ако у последњем колу АБА лиге 7. марта савладају Крку на домаћем терену. Следећу утакмицу првак Србије и АБА лиге игра 4. марта против Фенербахчеа на гостовању у Истанбулу у оквиру 9. кола Е групе ТОП 16 фазе Евролиге.

Повезане вести

4 comments

Miljko мар 1, 2016 at 20:41

Cekamo Mitra kao ozebao sunce.Pored toga,jos jedno zapazanje i nada da ce klub preduzeti nesto konkretno u vezi sa tim zapazanjem. Imamo tri stranca. Ako smo u mogucnosti(finansije),pod HITNO treba dovesti cetvorku.Robustnog Amerikanca koji bi uspostavio dominaciju pod obrucima.Znate koliko ima takvih igraca u slabijim evropskim ligama??? Mali milion!!! Finska,Svedska,Rumunija,Madjarska,Belgija… To su igraci koji mole Boga da ih zapazi neko iz EL,EK itd. Malo kostaju a njihov doprinos je NEMERLJIV!!! Imamo primer smrdljivaca iz humske,zar ne? Ako bi takav igrac bio doveden, uz povratnika Mitrovica, otvoreno bi usli u borbu za F4. EL. Sportski pozdrav!

Reply
nebojsa мар 1, 2016 at 20:15

Kada ce Mitrovic na teren , da li zna neko .Sledeca 2 meseca su najbitnija , kako bi nam znacio .

Reply
Vuja мар 1, 2016 at 18:36

Da li neko zna šta je sa Stefanom Nastićem?Po meni je on bolji centar od Štimca.

Reply
SVE PJANO21 мар 1, 2016 at 13:42

Najbolji poklon za rođendan bi bio pobeda nad Turcima u Carigradu, nije realno al bilo bi lepo…

Reply

Leave a Comment