Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноВечити дербиИзвештајНајновијеСпортско Друштво

ЦРВЕНО-БЕЛА НЕДЕЉА ИЗ СНОВА: Седам дербија без пораза, доминација у Евролиги и освојен Куп!

црвено-бела недеља

Спортско друштво Црвена звезда и њени навијачи памтиће недељу за нама, као једну од најуспешнијих у својој историји. Свакако, ова црвено-бела недеља биће обележена и као недеља дербија, јер их је одиграно седам, али је и поред тога било великих резултата. Кренимо редом.

ДЕРБИЈИ:

ВАТЕРПОЛО

Након пораза од вечитог ривала у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа, прва утеха стигла је у виду победе у ватерполо-дербију. Наши момци су, и поред свих проблема, избацивања из лиге, тешке финансијске ситауције, смогли снаге и успели да савладају снажног противника, резултатом 8:6!

ХОКЕЈ

Уследио је и дерби у хокеју, преношен на телевизији, који је привукао велику пажњу. Осим велике туче на леду, мора се истаћи и квалитет оба тима, који су подсетили на неке славне године, када се и на овим просторима играо сјајан хокеј. Звезда је била боља и славила са 3:2.

РУКОМЕТ

Једини спорт у којем су комшије избегле пораз овог викенда је рукомет. И поред предности од четири гола на полувремену, наши момци нису успели да победе, па је меч завршен ремијем и резултатом 32:32.

ФУДБАЛ

Највише пажње привукао је фудбалски вечити дерби. Био је 150. по реду, уз историјску разлику на табели, која је додатно увећана на стадиону Југословенске народне армије. Наши момци су и други пут славили против вечитог ривала у овој сезони, овога пута са 2:1.

црвено-бела недеља

КОШАРКА (ЈУНИОРИ)

У ономе што нису успели сениори, јесу јуниори. И то на какав начин! Они су у полуфиналу квалификационог турнира Евролиге савладали Партизан са невероватних 107:69. Касније су изборили и пласман међу осам најбољих.

КОШАРКА (СЕНИОРИ)

Црвена звезда је у Вршцу, после велике борбе, савладала Ефес и на тај начин направила велики корак ка пласману у најбољих 8 клубова у Европи! Наши момци би са три, а можда и две победе у наредних шест утакмица изборили учешће у четвртфиналу.

РАГБИ

Недељно поподне донело је и дерби у рагбију. Ни овде није било битнијих разлика! Звезда је била убедљива и победила резултатом 44:30. Наш тим се на овај начин пласирао у финале Суперкупа.

КУГЛАЊЕ

Куглаши су завршили невероватну недељу дербија. Они су савладали вечитог ривала јако убедљиво, са 6:2. Иако не блистају ове сезоне, иако су на табели иза ривала, и након ове победе, показали су прави дух и остварили велики резултат.

КУП ЈЕ НАШ!

Додатно славље својим навијачима донели су одбојкаши Звезде. Они су остварили велики успех и освојили 13. Куп у историји клуба, савладавши Млади Радник у Пожаревцу, са убедљивих 3:0 по сетовима. Најбољи играч турнира био је Звездин капитен, Максим Буцуљевић. КУП ЈЕ НАШ!

црвено-бела недеља

ЈУНИОРИ МЕЂУ НАЈБОЉИХ ОСАМ У ЕВРОЛИГИ

Наши јуниори, предвођени Радановим, Симанићем, Ђорђевићем, успели су да остваре нови успех и наставе сјајну серију Звездиних „клинаца“. И они су се пласирали на „фајнал-ејт“ Евролиге, који ће се одржати у Берлину, када и турнир најбоље четири сениорске екипе.

црвено-бела недеља

Они су редом декласирали Будућност, Албу, Спарсе, Партизан, а на крају још једном сарајевски тим и тако дошли до прилике да освоје европску круну. Браво, децо!

Поменућемо и велике успехе наших атлетичара, који су постали прваци Србије у кросу, Зоране Аруновић, која је поново побрала бројне медаље на ЕП, али и наших ватерполисткиња, које настављају са сјајним играма.

Повезане вести

Leave a Comment