Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ибањез: Овакав тимски дух дуго нисам доживео

Један од јунака 150. вечитог дербија је и стрелац изједначујућег поготка, Луис Ибањез.

Ибањезу је ово друга победа у вечитим дербијима из исто толико утакмица.

– Много сам радостан због победе у дербију. Мислим да ова наша група момака може још много тога да направи. Овакву атмосферу и тимски дух дуго нисам доживео. И када губимо, и када побеђујемо, као један смо. Додуше, једини пораз је био онај од Борца. Јако ми је драго што смо добили дерби, и што имамо 21 победу заредом – прича у једном даху Ибањез.

Већ нас је навикао омалени Аргентинац на сјајне слободне ударце, а овога пута је погодио када је било најпотребније.

– Покушао сам да погодим управо оно што и јесам погодио и драго ми је да је ушла. Увек гледам како се голман поставио, и каква је позиција за шут. Нисам могао да гађам другу стативу јер је било предалеко, и на крају је добро испало – присећа се леви бек.

Посебно тешко за игру било је у последњих 20 минута.

– Било је тешко после искључења Луковића, али добро смо се бранили. Они су имали лопту, покушавали су да се врате, али имали смо на голу изврсног Кахримана који је феноменално бранио. Драго ми је да нисмо примили гол, 20 минута смо играли са играчем мање. Показали смо карактер, то се видело. Нама у задњој линији је било јако тешко – тврди Ибањез.

Црвена звезда је тренутно, процентуално, најуспешнији клуб у Европи по броју освојених бодова.

– Није било лако доћи до овог рекорда, али сада смо ушли у историју клуба, написали смо лепу причу. И ми и стручни штаб. Мислим да ова екипа може још много да направи. Повећавамо рекорд и у европским оквирима, јуримо Бенфику, што није нимало лак задатак, али немамо разлога да се зауставимо овде – тврди Луис Ибањез.

Повезане вести

Leave a Comment