Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Доминација Раданова, Звездини јуниори иду у Берлин по европску круну!

Црвена звезда је други пут овог викенда савладала сарајевски Спарс и пласирала се на завршни турнир јуниорске Евролиге, који ће се одиграти у Берлину!

На крају:

ЗВЕЗДА – СПАРС 92:88 (22:22, 25:20, 23:15, 22:31).

Сарајлије су можда и изненадиле фаворизовану Цедевиту и дошли до финала, а иако је Звезда лако славила у мечу у групи против Спарса, није било тако у финалу.

Од самог старта, гости су добро парирали нашим момцима, па је први део сусрета завршен резултатом 22:22. До полувремена, Звезда је повела са пет поена предности, а у трећој четвртини дошла и до двоцифрене разлике, па је овај период игре завршен предношћу од 13 поена. Ипак, у последњој четвртини, наши момци су се мало опустили, а Сарајлије покушале последњим налетом да дођу до прикључка и евентуално направе велики преокрет.

Преко сјајних Степановића, Гегића и Чампаре, они су пришли и на седам поена заостатка, на два минута пре краја, а потом и тројком Кочића до 86:90, на четрдесет секунди до краја, али је Раданов био фантастичан у другом делу игре и постао најефикаснији играч дуела, па и Звездин херој. Наши момци су умало направили драму, са четири изгубљене лопте у последњих 90 секунди, али се све добро завршило.

Финиш меча је обележила фантастична блокада Радовића.

Постигао је Рaдaнoв 26 поена (4/6 за три, 4/9 за два, 6/8 пенали), уз 8 асистенција, а пратили су га Симанић, са 16 поена, 8 скокова и 4 блокаде, те фантастични Ђорђевић, који је постигао 13 поена и ухватио чак 15 лопти. Двоцифрени су били и Ћоровић, са 13 и Радовић са 15 поена и 8 скокова.

Код Спарса, Чампара је постигао 24, као и Гегић, Степановић 16, а Кочић 13 поена.

Повезане вести

3 comments

dejo мар 3, 2016 at 21:39

Tako se to bori za Zvezdin grb i dres ,samo napred juniori nase Crvene Zvezde do osvajanja turnira u Berlinu imate moju punu podrsku kao pravog Zvezdasa

Reply
Stefan Gligorić феб 29, 2016 at 06:13

Gde bi mogli da se pogledaju mečevi ovih sjajnih momaka ili bar pojedini koševi, trojke, ukradene lopte i slično?

Reply
DoktorMicarica феб 28, 2016 at 21:58

Cinjenica jeste da je Radanov ubacio 26 poena ali isto tako je kriv za ove 4 izgubljene lopte u posljednjih 90sekundi i onda 3 sekunde do kraja nesto on galami…
Sve u svemu turnir odradjen fantasticno, finale odigrano sa 20% zalaganja, steta, i ono sto mi uvijek tesko padne, nakon time out-a u kada kazu ko je najbolji 2 igraca kazu Zvezda ostali nista.

Reply

Leave a Comment