Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Браво, одбојкаши: Куп је наш!

У финалу Купа Србије, у пуној пожаревачкој хали, одбојкаши Звезде су победили Млади радник у три сета, и освојили по тринаести пут трофеј Купа Србије: Млади радник – Црвена звезда 0:3 (23:25, 15:25, 14:25). У првом сету је виђена велика борба, али су црвено-бели ипак били прибранији у неизвесној завршници. За разлику од првог сета, у другом је практично постојала само једна екипа на терену, с обзиром да га је наша екипа лако решила у своју корист, и дуплирала вођство у сетовима. И у трећем сету је Звезда била боља, водила од почетка до краја, и заслужено освојила нови трофеј Купа Србије.

Одличним сервисима Немање Јаковљевића, црвено-бели долазе до четири поена предности почетком првог сета, што је приморало тренера домаће екипе да реагује тајм-аутом (2:6). Пожаревљани су успели да вежу два поена после одмора, а убрзо су успели и да изједначе резултат (8:8). Након грешке Јаковљевића, Млади радник је и повео (10:9), али је исти играч убрзо вратио предност на Звездину страну, да би Благојевић донео +2 нашој екипи пред одлазак на технички тајм-аут (10:12). Млади радник осваја прва два поена након паузе, чиме је поравнат резултат. Ипак, Јаковљевић је поново бриљирао на сервису, па се Звезда поново колико-толико одвојила (13:16). Тајм-аут је поново прекинуо Звездину серију, а Пожаревљани још једном стижу на свега поен заостатка (15:16). После новог изједначења, предах је затражио и тренер Звезде, Драган Кобиљски (18:18). Распламсала се борба, са неколико изванредних поена са обе стране. Ипак, на сервис Благојевића Звезда везује три поена и долази до четири сет лопте (20:24). Ипак грешка нашег тима, и два одлична сервиса Надаждина доводе Млади радник на свега поен заостатка, па је Кобиљски још једном реаговао тајм-аутом (23:24). Рекло би се у правом тренутку, пошто је уследила сервис грешка Надаждина, чиме је Звезда освојила први сет – 0:1 (23:25).

Црвена звезда је одлично отворила други сет, везавши пет узастопних поена уз одличну игру на мрежи и сигурне сервисе Милутиновића, па је поново тренер домаћина морао да у раној фази сета реагује тајм-аутом (1:5). Серија је настављена и после предаха (1:8). Млади радник успева да веже два поена, али је на сервису почео да „решета“ и Благојевић, уз једно лепо „кување“ Буцуљевића, па је Звезда на технички тајм-аут отишла са +9 (3:12). Предност је убрзо била и двоцифрена, а након одличног блока Околића, уследио је нови тајм-аут домаће екипе (3:14). У тим тренуцима је Млади радник деловао апсолутно немоћно, а серија Звезде је тек прекинута сервис грешком Благојевића (4:15). Црвена звезда је у пар наврата имала и +13 (7:20, 9:22), и лако је решила и овај сет у своју корист (15:25).

Прва три поена у трећем сету освојили су црвено-бели. Одлична игра црвено-белих се наставила, након новог одличног сервиса Јаковљевића, Околић и Буцуљевић су били изванредни у блоку (2:7), а ни тајм-аут домаћина није пореметио игру нашег тима, а  тројни блок доноси Звезди +7 (2:9). Поеном Стојсављевића, Црвена звезда је отишла са пет поена предности на технички тајм-аут (7:12). Црвено-бели су освојили и прва два поена након паузе (7:14). Буцуљевић је „фудбалски“ спасио једну „изгубљену“ лопту, коју је Јаковљевић претворио у нови поен за наш тим (8:15). Црвена звезда је одржавала ову предност, а када је на сервис Буцуљевића, Црвена звезда дошла до +10 (13:23), уз неколико одличних одбрана целог тима, било је јасно да ће одбојкаши Звезди донети нови пехар у своје витрине. На крају +11 (14:25).

Најефикаснији на мечу, био је Александар Благојевић са 23 поена, док је Немања Јаковљевић забележио 18. У домаћем тиму, највише поена је постигао Милош Надаждин (12).

Одбојкаши Црвене звезде су пружили одличну партију, уосталом онако како су нас и навикли, и заслужено стигли до новог трофеја у сјајноj атмосфери дворане Спортског центра „Пожаревац“. Капитен црвено-белих, Максим Буцуљевић, проглашен је за најбољег играча турнира.

Црвено-белима је ово тринаести Куп у историји, а више од њих има само Војводина (четрнаест). Иначе, ово је Звездин трећи освојени Куп у последње четири сезоне.

Браво, мајстори!

Црвена звезда – Млади радник 3:0 (25:23, 25:15, 25:14)
Дворана: СЦ “Пожаревац”. Гледалаца: 3.000. Судије: Владимир Симоновић и Мирко Јанковић. Трајање меча: 74 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 6, Јевтић, Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Милутиновић 4, Јаковљевић 18, Стојсављевић 9, Мунћан 1, Благојевић 23, Вељовић, Буцуљевић 4. Тренер: Драган Кобиљски.
МЛАДИ РАДНИК: Сатора, Милосављевић 1, Савић 1, Ковачевић 5, Петровић 1, Машуловић 7, Јевтић 7, Спасић, Милошевић, Надаждин 12, Милутинов 5, Поповић 1. Тренер: Драган Бонић.

Повезане вести

3 comments

Gresnici 012 феб 28, 2016 at 20:58

Crveni crveni pobede nam doneli, navijaci Radnika tobom ponosniii!!!

Reply
Zvezda ooo ♥ феб 28, 2016 at 20:10

Bravo ŠAMPIONI ,otvorili ste sezonu osvajanja trofeja našeg kluba.

Reply
Goran феб 29, 2016 at 09:59

Vec je osvojen 1 seniorski trofej pre ovoga u 2016,streljacice su osvojile kup 🙂

Reply

Leave a Comment