Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Изјаве из Звездиног табора након дербија

После победе од 2:1 у јубиларном 150. вечитом дербију и продужетка тријумфалног низа у Супер лиги Србије на 21. узастопну победу из Звездиног табора је било приметно велико задовољство, посебно што се до нова три бода стигло са играчем мање на терену вечитог ривала.

1.cz

Марко Грујић је водио велику борбу са везистима и одбраном црно-белих.

– Врло занимљива утакмица. Прво су они повели, па смо успели тотално да преокренемо у првом полувремену. У другом полувремену добили смо црвени картон и бранили се можда мање од пола сата, успели да се одбранимо и остваримо још једну велику победу против највећег ривала, за нас изузетно значајну. Наставили смо низ и веома смо срећни.

Имао је Грујић и непријатан пад који ипак није био фаталан да не може да настави меч, док одлуке арбитра није желео да коментарише.

– Пао сам на главу. То ме је заболело, осетио сам неки притисак и звиждуке као да сам фолирао. Не могу да проценим да ли је био фаул од снажног ударца. Није наше да коментаришемо суђење. Гледаће се снимак два-три дана касније.

1mp

Десни бек Марко Петковић ипак је заиграо у дербију, иако је у претходном колу против Младости доживео повреду, за коју се ипак испоставило да није била озбиљније природе.

– Мислим да смо мало нервозније ушли у утакмицу и у принципу касније одиграли нервозно. Вероватно смо због предигре дербија сами себи набацили непотребан притисак. Ипак смо играли утакмицу на +29. Црвена звезда у историји није имала толику предност и мислим да смо требали доста растерећеније да уђемо у утакмицу, вероватно би приказали и бољу игру, али све у свему задовољни смо због 21. победе.

Ни Петковић није био расположен за приче о спорним моментима, као ни о инсистирању да се комшијама досуди толико жељени једанаестерац управо после дуела у шеснаестерцу у коме је учествовао Звездин десни бек.

– Знам да се причало и пре утакмице. Верујем да је било која друга ситуација била да би се причало поново о томе, али ја никада нисам коментарисао судијске одлуке, тако да нећу ни сада.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz11429879_955097027884527_995463840773302275_n

Звездан Терзић након друге победе у дербију ове сезоне и +32 у односу на црно-беле може слободно да размишља о склапању тима за квалификације у Лиги шампиона, иако ће се пред плеј-оф бодовни салдо преполовити.

– Мислим да је била једна изванредна утакмица која враћа поверење и веру у српски фудбал. Мислим да је Црвена звезда била боља баш за тај један гол. Имали смо још неких шанси. Имао је и Партизан своје шансе. Мислим да је ово најреалнији резултат. Била је изванредна атмосфера и Црвена звезда је заслужено победила. Драго ми је што смо наставили овај победнички низ. Надам се да ће то још трајати дуго, дуго.

Повезане вести

2 comments

Nikox феб 28, 2016 at 23:02

Veliko Hvala Gruji na svemu sto je dao za Crvenu Zvezdu ali brate jesi prodat jesi,ja ne znam sto su ga vracali na pozajmicu jer svakako ne ostaje na kvalifikacije za Evropu a titula je obezbijedjenja, a doveli su se Babunski i Le Talek,Katai nije u formu ova 2 meča ali igra zbog 13 golova,a Plavšić čovek koji je pokrenuo stvari protiv Mladosti i trgnuo ekipu protiv Partizana on sedi na klupi da bi se GRUJICU koji ide za 4 meseca uslišila želja da igra ofanzivnije,ne mozes ti brate ofanzivnije nemas ti te lopte..Donald,Le Talek Grujic ,sve dugajlije dobri igraci ali ne toliko kreativni i umjesto da je Grujic posao za 7 miliona ane za 6 jer je milion bila pozajmica pa da sad igra Plavsic na mestu ofanzivnog veznog a da po malo ulazi u igru Babunski ovako stoje na klupi i mi kao MALI klub razigrivamo tudje igrace

Reply
otpisani101 феб 28, 2016 at 13:51

nisam zeleo da komentarisem ovaj tekst ali moram…prva je velika zamerka urednicima ovog sajta ili te adminima…komentar partizanovca u tekstu o vecitom derbiju je stavljen na citanje svima nama bez ikakvih problema…u tom tekstu se pljuje zvezda,pricaju gluposti o sudjenju i svim i svacim i to je za ovaj sajt normalno….a ja kada pisem kritike o covicu i radonjicu 3 sata cekam da moj komentar prodje modulaciju…oko derbija da kazem da je zvezda jos daleko od igre jesenas…neverovatno je da u veznom redu igraju le talek,grujic i donald a da partizan sa lakocom dolazio do naseg gola…odbrana je posebna prica…petkovica sam pokusavao da branim ali covek iz nedelje u nedelju pravi neverovatne greske i na derbi konacno dokazao da nije za zvezdu…stopere nikada nismo imali ni sporije ni slabije…ne zna se ko je gori ,lukovic od pavicevica ili pavicevic od rendulica a brazilac je protiv lucanaca pokazao da nije nista bolji od navedenih…pa grof ako hoce u evropi,bojim se da se mora kupiti kompletna odbrana…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply

Leave a Comment