Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Пешић: „Још играмо нестабилно“

Светислав Пешић
Светислав Пешић

Чeтири победе из исто толико утакмица биланс је боравка Црвене звезде у Бугараској. После тријумфа у пријатељском мечу против екипе Черно море у истом стилу црвено-бели су наставили и на турниру Самел који су суперијорно освојили. Утиске из бугарског града Самокова пренео је шеф стручног штаба Светислав Пешић:

– За четири дана имали смо четири утакмице, а одрадили смо и исто толико тренинга. Било је веома напорно, јер није било паузе. Сви играчи су добили шансу, а ово је било искоришћено истовремено и за боље упознавање мене и екипе. Желели смо да играмо добро, имали смо противнике таман за ову фазу припрема који су нам послужили за добар тренинг и проверу наших могућности. Циљ нам није био да се победи свака утакмица, али ми смо и у томе успели – почео је причу Пешић.

На турниру Самел у екипи су по први пут били и двојица нових играча Адам Морисон и Петар Поповић

– Управо из тог разлога основни задатак нам је био да се они ставе у службу тима и што боље уиграју. Пробали смо да их кроз ове утакмице што је могуће боље интегришемо.

Пешић је потом оценио игре тима:

– Укупан утисак је да још играмо нестабилно. Немамо континуитет током свих 40 минута, а ни у серији утакмица. Против Лукоила смо одиграли доста добро, иако су они у доброј форми јер се спремају за квалификације за Еврокуп и евидентно је да су доста радили на игри. Имамо доста осцилација, некад играмо изнад могућности као што је то био случај са Лукоилом, а некад испод нашег квалитета као што је то било у последњем мечу са Рилским. То је можда и било очекивано с обзиром да имамо доста млад тим, а поготово малде играче имамо на спољним позицијама. Понављам, те осцилације су очекиване, али морамо још доста да радимо.

Велико интересовање јавности влада за НБА појачањем Адамом Морисоном који је пружао доста добре партије:

– Није то ништа што спектакуларно као што већина медија пише. Морисон је нормалан играч који је много уморан. Релативно је неприпрмељен, али све то је надокнадио великом жељом. Било је евидентно да му се игра, жели да помогне себи и да буде што бољи јер читаву годину није играо. Све то је у Бугарској надокнадио додатном мотивацијом. Међутим, како су се низале утакмице слабио му је учинак, јер је није физички спреман. Он ће морати доста да ради, али он је искусан играч који зна да игра. Кошарка вам је као скијање, кад научиш остаје за читав живот. Али, не возиш увек добро, треба ти снаге у ногама. Он тога нема довољно и тек ће за месец дана да буде у форми и тек тада ће показати свој потенцијал и квалитет који ћемо ставити у службу екипе – рекао је Пешић и потом се осврнуо на још једног новајлију у тиму:

– И за Попвића је иста ситуација. Он је велики звездаш, позив да нам се прикључи за њега је био прави изазов и он је показао велику мотивацију. Са њим у екипи уз Милета Илића имамо  два различита типа центара. Подршку пружају Суботић, Марковић, Радетић и Тубак, али они су још млади, али највећи пролем је што нису довољно играли. Марковић је био повређен добар део прошле сезоне, а Радетић није добијао шансу. Тубак такође има мало играчког искуства, али поседује потенцијал. Суботић је можда и најстандарнији јер је имао доста минута у прошлој сезони, сада добро тренира, талентован је и може да игра на позицијама четири и пет – констатовао је Пешић.

Наредни пријатељски меч Црвена звезда игра у понедељак против руског Нижњег Новгорода.

Повезане вести

3 comments

Nikola сеп 24, 2011 at 23:28

Treba nam jos pojacanja, inace nema nista od titule

Reply
Nenad сеп 24, 2011 at 20:19

Ovde niko ne pominje Urosa Nikolica, sve manje verujem da je povredjen i da ce igrati za Zvezdu ove sezone…
Steta ako tako bude, jer je on po mom misljenju nas najbilji centar…

Reply
Crvena zvezda Beograd сеп 24, 2011 at 21:48

Jaooooo jedva cekam da pocne NLB tako sam srecan sto igramo dobro ja idem protiv Hemofarma i naravno na sve ostale u Pioniru kao i uvek,Posto nam treba cetvorka bilo bi odlicno kada bi doveli Leona Powea vidi se da je dobar ako ne onda imamo nas odlican igracki kadar a sad da opletemo pesmu http://www.youtube.com/watch?v=I-NhkaRuHa4&feature=related

Reply

Leave a Comment