Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноВечити дербиДербиНајновијеФудбал

Звезди доминација и јубиларни 150.дерби са играчем мање!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан у првенственом 150.Вечитом дербију у Хумској!

Партизан је повео голом Гогуе, а Ибањез и Виеира су донели Звезди 21 узастопну победу, којом су се црвено-бели одмакли вечитом ривалу на +32 бода.

Партизан је боље ушао у меч, доста агресивније, већ у првих пар минута Бразилац Евертон је имао неколико оштрих стартова, а на истеку 10.минута је добио и први жути картон на мечу. Ле Талек је одлично уклизао и спречио прву већу опасност у 8.минуту. Одмах после тога, две спорне ситуације. Дуел Михајловића и Петковића, домаћи су тражили једанаестерац, Глођовић одмахивао руком. Тренер Партизана, Иван Томић је жестоко протестовао, али и пре самог дуела Михајловића и Петковића, Божинов је био у сумњивој офсајд позицији, која није свирана.

Партизан је у вођство дошао у 17.минуту. Црвена звезда је домаћину препустила игру, а он је то успео да искористи. Након корнера, Михајловић је избегао офсајд, сјајно подигао лопту, Гогуа надмоћан у скоку, погађа за 1:0.

Црвено-бели су се тргнули и веома брзо дошли до изједначења. У 26.минуту након фаула над Петковићем, Луис Ибањез је милиметарски прецизно извео слободан ударац и савладао Шаранова. Одмах након Звездиног гола, контра Партизана, Михајловић за Стевановића, који шутира право у Кахримана, коме је то била једна од неколико феноменалних интервенција.

„Лепотица“ Ибањеза и одбрана Кахримана као да су тргли остатак црвено-беле дружине, па је стигао и преокрет. Грујић за Срнића, који је издржао дуел са Богосавцем, центрирао, а Уго Виеира се поклонио пред голом за 1:2. 16 гол најбољег стрелца Суперлиге, трећи у дербијима.

Уследио је миран период игре, Звезда је контролисала ситуацију на терену, Грујић је запретио након корнера главом, а Ибањез послао бомбу са преко 30 метара у последњим секундама првог дела.

У наставку, Звезда је имала прилику да доврши противника и слави убедљивије. Какав је мајстор Уго Виеира показао је у 49.минуту, када је једним потезом избацио целу линију Партизана, затим савршено спојио са голом Срнића, али очи у очи са Шарановим, Срнић не користи зицер. Велика прилика за Звезду!

Партизан је покушао преко Бандаловског и Михајловића, који је правио највише проблема Звездиној одбрани. Кахриман је био на висини задатка и уливао самопоуздање свом тиму. Још једна спорна ситуација се десила када је Партизану поништен гол. Партизан је добио шансу у 71.минуту када је Александар Луковић добио други жути картон и пре времена морао да напусти меч.

Миодраг Гроф Божовић је показао зашто је велики тренер за велика дела. Нимало се није уплашио, нити је устукнуо назад, већ искорачио напред. Павићевић је преузео траку, Ле Талек отишао на позицију штопера, а Плавшић је заменио Катаија. Утакмица се играла 99.минута, а Партизан створио само једну прилику, у последњем минуту меча, када је Кахриман сјајно реговао и спасио победу у јубиларном дербију.

Интезиван дерби са пуно дешавања. Три гола, по једна стопостотна прилика на обе стране, неколико опасних шанси, доста буре и протеста, оштрих дуела. Три пута је и меч прекидан због бакљада. И 62 победа Црвене звезде у историји „Вечитих дербија“. До краја сезоне, чека нас још један, у плеј-офу.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (0:1)

24.коло Суперлига Србије

150 „ВЕЧИТИ ДЕРБИ“

Београд. Стадион „ЈНА„.

Гледалаца:

Судија: Владо Глођовић

Црвени картон: Александар Луковић (Црвена звезда)

Стрелци: 17.минут Гогуа 1:0, 26.минут Ибањез 1:1, 33.минут Виеира 1:2.

ПАРТИЗАН: Шаранов, Бандаловски, Гогуа, Јовановић (Лукић), Богосавац, Евертон, Брашанац, Илић (Косовић), Стевановић, Михајловић, Божинов (Влаховић). Тренер: Иван Томић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Павићевић, Луковић, Ибањез, Ле Талек, Доналд, Грујић, Катаи (Плавшић), Срнић (Ристић), Виеира (Гаврић). Тренер: Миодраг Божовић.

ТОК МЕЧА

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Пре самог почетка утакмице интонирана је химна Републике Србије. Црвена звезда у јубиларном 150. вечитом дербију креће у 21 узастопну победу!

2.минут – На самом старту меча, одмах прекид. Навијачи Партизана су направили бакљаду и због дима Глођовић прекида меч због димне завесе и слабе видљивости.

8.минут – Прва озбиљнија ситуација на мечу. Петковић је непотребно компликовао и погрешио, али одличним стартом Ле Талек исправља грешку и отклања опасност.

Евертон прави трећи штар фаул и добија први жути картон на мечу.

12.минут – Домаћин тражи пенал након дуела Петковића и Михајловића, Глођовић одмахује руком. Иван Томић, тренер Партизана, жестоко простестује. Претходно је Божинов био у сумњивој позицији, није свиран ни офсајд.

17.минут – ГОЛ! Гогуа, 1:0! Нова опасна ситуација, у којој је био Божинов, Павићевић је изблокирао његов покушај. Након акције, Михајловић је одлично центрирао, Гогуа био надмоћан у скоку и погодио небрањени део мреже.

26.минут – ГОООООООЛ! Луис Ибањез, 1:1! Петковић је фаулиран мало искоса десне стране у продору, а Ибањезов ударац као кап улази у мрежу Шаранова! Феноменалан погодак!

li

27.минут – Кахриман спашава Звезду! Каква прилика и каква одбрана! Контра Партизана преко Михајловића одмах након Звездиног гола, Стевановић је био сам испред Кахримана, али Звездин чувар мреже излауи као победник из овог дуела!

33.минут – ГОООООООООЛ! Уго Виеира, 1:2! Води Звезда, преорет у Хумској! Одличан продор Срнића по десној страни, Уго Виеира се поклонио пред Шарановим и погодио за Звездино вођство!

uv

35.минут – Након корнера, Грујић највиши у скоку, али лопта иде преко гола.

Глођовић је прекинуо контру Црвене звезде након фаула Виеире на средини терена. Црвена звезда има контролу у овим моментима, Партизан прети преко Михајловића. Ближимо се крају првих 45 минута.

45.минут – Ибањез је извео корнер, занимљив покушај Виеире, безуспешно.

Минут надокнаде у првом полувремену, али већ се игра и трећи минут надокнаде.

45.мин+2 – Какав ударац Ибањеза из слободног ударца са преко 30 метара! Брани Шаранов!

Полувреме у Хумској. Црвена звезда након преокрета и ефектним головима Ибањеза и Виеире води 2:1.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Почело је друго полувреме у Хумској. Нема измена.

49.минут – Какав је мајстор Уга Виеире, каква шанса за Звезду! Виеира је једним потезом избацио целу линију Партизана, која је још у чуду, правовремени и сјајним пасом спојио Срнића са голом, који шутира право у Шаранова, очи у очи. Каква штета!

Мичел Доналд добија први жути картон у редовима Црвене звезде. Затим и Луковић након фаула на ивици казненог простора.

Партизан прети преко Михајловића, а Звезда преко Грујића. Бандаловски је запретио, Кахриман сигуран.

71.минут – Црвена звезда са играчем! Црвени картон за Александра Луковића, након другог жутог картона!

Дамијен Ле Талек је на позицији штопера, у игру ће Срђан Плавшић. Трака на руци Сава Павићевића.

77.минут – Прва измена у Звезди, Плавшић је заменио Катаија. Нови прекид због дима након бакљаде, трећи по реду.

86.минут – Судар Стевановића и Кахримана, придигла су се обојица. Стевановић је био у офсајду.

88.минут – Нови дуел Стевановића и Кахримана. храбра интерванција Звездиног голмана, жути картон за Стевановића.

92.минут – Михаило Ристић је заменио Славољуба Срнића. Плавшић је одузео лопту на средини и кренуо у контру, Гогуа је интервенисао, корнер за Звезду. Нема опасности.

93.минут – Последња измена у Звезди, Гаврић уместо Виеире.

94.минут – Још 4 минута надокнаде у Хумској.

98.минут – Влаховић шутира Кахриман је избацио лопту у корнер.

99.минут – Сјајна одбрана Кахримана!

КРАЈ! ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ЈЕ СЛАВИЛА У 150.ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ!

_____________________________________

Црвена звезда и Партизан данас одмеравају снаге по 150. пут. Након 61 победе нашег тима и по 44 пораза и ремија, јубиларни меч се игра на стадиону ЈНА.

Звезда има историјску предност на табели, чак +29, а домаћи се боре за што бољу позицију на табели и наступ у Европи наредне сезоне. Ипак, као и много пута до тада, то у дербију не мора значити апсолутно ништа. Јер је дерби нешто посебно!

Партизан има и кадровских проблема, играће без суспендованог Живковића, а имали су и неколико повређених и болесних играча протеклог викенда. Ипак, треба вероватно да је стручни штаб оспособио све фудбалере за ову утакмицу.

Очекују се и нека изненађења у оба састава, а верујемо да нас чека неизвестан и узбудљив дерби!

Повезане вести

24 comments

djole bari 91 феб 28, 2016 at 20:03

ZAR VI NEKOME DA PRIČATE O SUDJENJU I KRADJI,BAGRO TUDJMANOVA.NA KOLIKO SU VAS DERBIJA SPAŠAVALI RABRENOVICI,MAZIC,KRADOMAN,ZORAN PETROVIC, PRAVILI STE OFSAJDE KOD IZVODJENJA AUTA PA STE PROTESTVOVALI,CEO SVET VAM SE SMEJAO,U 110.DERBIJU KOJI JE ZVEZDA DOBILA 4:0 TREBALO JE DA BUDE 10:0 POMOĆNICI DŽUKELIC I PETROVIC 4 PUTA SU DIZALI OFSAJD ZASTAVICU IAKO SU PO PAR METARA ZVEZDINI IGRAČI BILI U REGULARNIM POZICIJAMA CAK JE I JEDAN VAŠ AUTO GOL PONIŠTEN ZBOG OFSAJDA???!!! DA NE GOVORIM O DECENIJSKIM KRADJAMA LOPOVCINE KARADŽIĆA,SUDIJSKE ORGANIZACIJE POD NJEGOVOM KONTROLOM,SRAMNIM “ NOVINARIMA “ POPUT NOSATE NAKAZE IZ ŽURNALA STOJADINOVICA,NJEGOVIH KOLEGA TODICA,MIROSLAVE MILANOVIC,SPASOJEVIĆA,SMRADOVA SA SOS-A, RTS-A,KOJI SU IMALI ULOGU DA SVAKU VAŠU KRADJU I LOPOVLUK PREĆUTE I DA SPORTSKU JAVNOST NA VEOMA LUKAV I PODMUKAO NACIN DEZINFORMISU.BIVSI REZIM NA CELU SA TADICEM UHAPSIO JE NA PRAVDI BOGA DRAGANA DZAJICA DA BI MOGLI DA SPROVEDU BOLESNI PROJEKAT GAŠENJA CRVENE ZVEZDE,DA BI SE mali hrvatski klub iz hum(s)ke IZJEDNACIO PO BROJU TITULA SA SRPSKIM I EVROPSKIM VELIKANOM CRVENOM ZVEZDOM. NEKA SLEDEĆI DERBI SUDI TOLE, POMOCNICI TADIĆ, DAČIĆ, POMOCNE SUDIJE KRADOMAN,NOSOROG IZ ŽURNALA,TODIC,MOŽDA NEŠTO I URADITE. POKRIJTE SE UŠIMA, TUDJMANOVA KOPILADI, ŠESTI STE NA TABELU U OVAKVOJ LIGI,NA MINUS 32 STE PA NE CUDI Š TO OD MUKE LAJETE I REŽITE.GOVNAR PAMTI SVE,SVE ŠTO BILO JE, PAMTI PICKO SINOĆ SI GA PUSIO.KADA UGINES RECI CE SMEĆE BIO JE BAŠ KAO I mali hrvatski klub za koji je zavijao. OO patlidzane,PUSI KURAC ŠAMPIONU S’ MARAKANE.

Reply
Loooka феб 28, 2016 at 16:29

La Talek je za manje od pola sata “objasnio“ i pokazao kako su Luković i Pavičević trebali da odrade SVOJ posao, Nemam ništa proiv ovih štopera, ali mnogo se brinem što se tiče odbrane… nadam se da će neko da im prenese ove naše komentare, mada bi trebalo da su i sami svjesni toga. Nije to više onaj Luković iz Zenita, niti Savo iz tandema sa Kelharom, uz svo dužno pošovanje…čekam još Edsona, mnogo puta smo nekoga i previše čekali, pa treba i njega malo istrpiti i onda presjeći. Bar smo tako u mogućnosti. Nadam se pravoj formi, kao u prošloj jeseni! Pozdrav svima…

Reply
Povratak kralja PM#8 феб 28, 2016 at 11:59

Gde vam je „Tole lopove“ i „5 minuta za spas srpskog fudbala“ ili je možda Tole preko noći postao svetac kao što ste vi šampioni, a Kokeza i Mrakić nam spasili fudbal? Biće žestoka konkurencija u izboru za novu zvezdinu zvezdu: Tole, Mrakić, Vujović, Mažić, Glođović, Brdar, Vasić, Filipović, Kiše Čepegi, Grujić naravno sudija, vaš Danilo pa neće valjda Marko, ili je možda najbolje rešenje sveže uhapšeni Đurović? Ukrali ste još jednu pobedu Partizanu u derbiju i time potvrdili da ste najmanji klub na svetu, morate to da znate da je zvezda najmanji klub na svetu, još jednom ću da ponovim da dobro upamtite, zvezda je najmanji klub na svetu i da ne beše onog pandura iz Vrbasa da spasava UDBA-šku sektu crvenu 4:1 bi bio minimalno koliko ste mogli da budete poraženi! Napred Partizan, STOP MAFIJI U SRPSKOM FUDBALU!

Reply
ivan феб 28, 2016 at 13:47

Sine jel’ ti hladno?

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 28, 2016 at 18:15

a jel mozes malo da se posluzis sa jedno g.ovance

Reply
vladimir феб 27, 2016 at 23:03

bravo momci,sektasi prljavo,ali vece srce je dobilo,samo napred

Reply
MILAN KG феб 27, 2016 at 22:49

ODBRANA KRIMINALNA ,PETKOVIC RUPA NEVIDJENA CRNA TROJKA NASE ODBRANE PETKOVIC,LUKOVIC,PAVICEVIC… AKO SA NJIMA KRECEMO U EVROPU NEMA NADE OSTALIMA KAPA DOLE.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2016 at 23:35

Milane ja to pricam jos od prijateljskih utakmica a oni me ovde pljuvali..a edson je jos gori promasaj..realno mi sa petkovicem lunetom savom i edson ispadamo na prvu utakmicu..na zalost

Reply
Vaske феб 28, 2016 at 13:34

Nećemo ispasti u prvoj utakmici zato što napad razbija, ali u LŠ svakako sa ovakvom odbranom ne možemo. Za Edsona se videlo na prvoj utakmici da se ne uklapa i da će morati mnogo da radi da bi mogao da uđe u startnu postavu. Da ima 20 godina pa i nekako, ali sa 30 teško da će se kod njega nešto bitnije promeniti, mislim da je totalni promašaj.

Reply
dejo феб 27, 2016 at 22:05

Bravo!!! Sasvim dovoljno za grobare. Au, tropska vrelina! +32!!!

Reply
josif феб 27, 2016 at 21:50

Cestitke momcima na pobedi!Rutinski od strane Ibanjeza,Huga i DEmjana.Ono sto zabrinjava odbrana.Neznam sto Edson nije dobio sansu,nemozes coveka otpisati posle jedne utakmice,ako je on bio los na debiju koja mu je prva utakmica u7 zvezdinom dresu sta reci za Pavicevica i Lukovica da nespominjem Petkovica,kiksare velike i neulivaju poverenje.U junu obavezno desni bek i dva stopera,sa Lunetom i Savom negine nam Kairat.Pozz.MKd

Reply
Aca феб 27, 2016 at 21:33

Bravo za momke na ostvarenoj izuzetno teskoj pobedi! Odbrana je veceras bila dosta kriticna, mislim pre svega Lukovic i Petkovic, koji su napravili dosta propusta, i to bi moralo da se koriguje, ako se zeli plasman u Evropu. Ibanjez i Vijeira majstori, ta energija sa kojom igraju je neverovatna. Malo je bilo kreacije danas, Le Talek je na kraju meca bio odlican kao prinudni stoper, a Kahriman nas spasio na kraju mecu. Sve u svemu, mora bolje, ali verujem u Bozovica, covek zna sta radi!

Reply
djole bari 91 феб 27, 2016 at 21:18

NA STADIONU VOJSKE SRBIJE TRPANJE FRANJEVACA.MALI HRVATSKI KLUB ŠESTI NA TABELI NA MINUS 32.VOZDOVAC,JAVOR,MLADOST I RADNIK SU OPASNO BLIZU.MISEVIMA IZ HUM(S)KE SE SMEŠI DONJI DEO TABELE I BORBA ZA OPSTANAK. NE TRESI TABELU,ISPADOSE PARTIZANKE. PRICA SE DA JE STAVLJEN KATANAC NA JNA ZBOG ELITNE PROSTITUCIJE.

Reply
Boban феб 27, 2016 at 19:59

Odbrana sa Petkoviće,Pavićevićem i Lukovićem je blagi užas!Ne pamtim da smo imali lošiju odbranu,Ako Edson ne može da igra u ovoj konkurenciji onda na leto moramo da dovedemo bar dva štopera i desnog beka.

Reply
Grga феб 27, 2016 at 20:24

Odbrana dva blaga užasa. Ne znam što smo bili navalili na tu ofsajd zamku.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2016 at 21:04

bravo brate..ja kad sam rekao jos na pripremnim utakmicama da imamo odbranu kao seljacki klub oni me ovde nazivali izdajnikom…i naravno bio sam u pravu..sta nama vredi sto dajemo golove kad prelako primamo…a to u evropi ce da nas napune kao dzak

Reply
DeckyStrasni феб 27, 2016 at 19:29 Reply
Jesse Pinkman феб 27, 2016 at 19:29

Koliko je ruzan ovaj stadion, ne mogu da verujem!!!

Reply
ap19 феб 27, 2016 at 19:17

Ocekivano

Reply
ZOLA DO BOLA феб 27, 2016 at 19:07

CRVENA ZVEZDA JE POBIJEDILAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reply
Comi-Delija Zvezda u <3 феб 27, 2016 at 18:55

Idemooooooooooooooooooo Zvezdooooooooooooooo!
Vieira the best!

Reply
Lazar Ralevic феб 27, 2016 at 18:46

SAMO NAPRED ZVEZDA,NEMA VEZE STO SI SA IGRACEM MANJE PARTIZAN JE NISTA NASUPROT TEBI

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2016 at 18:08

pomozi boze..pocinje drugo..samo nek ostane ovako bicu prezadovoljan

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2016 at 17:58

hm..samo cu reci hm..

Reply

Leave a Comment