Moja Crvena Zvezda
ВажноОдбојкаОдбојка

Борба за трофеј Купа за викенд у Пожаревцу

У београдском хотелу “М” одржана је конференција за новинаре поводом Финалног турнира 51. Купа Србије у конкуренцији одбојкаша.

Конференцији су присуствовали капитени и тренери екипа: Ивица Јевтић и Драган Бонић из Младог радника из Пожаревца, Милош Вемић и Страхиња Козић из Војводине НС Семе из Новог Сада, Хамза Затрић и Милан Гршић из Новог Пазара, и Максим Буцуљевић и Драган Кобиљски из Црвене звезде. Учеснике конференције поздравио је Слободан Милошевић, генерални секретар ОСС.

Финални турнир 51. Купа Србије 2016. у конкуренцији одбојкаша одиграће се у суботу и недељу у дворани СЦ “Пожаревац” у Пожаревцу.

У суботу, 27. фебруара, у првом полуфиналу од 18 часова играће Млади радник (Пожаревац) – Војводина НС Семе (Нови Сад), док ће се у другом полуфиналу, од 20,30 часова састати Нови Пазар – Црвена звезда. Финале је на програму у недељу 28. фебруара од 18 часова, уз директан пренос на РТС 2.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић истакао је да је Нови Пазар велика препрека на путу до финала.

Наравно да је резултат мерило игре и форме, али стварно не мислим да смо ми фаворити на овом турниру. Једноствано, игра се у два дана. Свашта може да се деси. Нови Пазар је велика препрека за нас. Имају феноменалан тим. На почетку сезоне се можда и очекивало да ће у првенству бити изнад нас. Својим трудом, радом и марљивошћу смо изборили да будемо лидери шампионата и зато нас сви проглашавају за фаворита. Та реч ми се никако не свиђа. Када будемо изашли на терен онда ћемо видети ко ће да осваја сетове и ко ће на крају да слави. Финале је далеко. Прво би требало да победимо сјајну екипу Новог Пазара – изјавио је Буцуљевић.

Тренер црвено-белих Драган Кобиљски верује да његов тим може до финала Купа Србије.

Свесни смо да нас чека изузетно тешка утакмица. То што смо у првенству славили два пута по 3:0 ништа не значи. Куп је специфично такмичење које носи одређено психолошко оптерећење са којим морамо да се изборимо, као што морамо да се изборимо и са играчима Новог Пазара. Њихова екипа је на сваком месту одлично попуњена и имају разлога да се надају доброј утакмици. Ипак, верујем да ћемо успети да се пласирамо у финале и да смо то овим нашим радом и трудом ове сезоне заслужили. О финалу не бих говорио, јер је оно јако далеко – закључио је Кобиљски.

Одбојкаши Црвене звезде су у својој историји освајали 12 пута трофеј намењен победнику националног Купа. Пехар Купа Србије браниће новосадска Војводина НС семе која је прошле године у финалу победила Партизан са 3:1.

На конференцији је најављено учешће све четири екипе на свечаности “Дан више за одбојку”, која ће се широм Србије и Европе одржати у понедељак, 29. фебруара.

СЕНИОРИ – 51. КУП СРБИЈЕ 2015./2016. – ФИНАЛНИ ТУРНИР – ПОЖАРЕВАЦ (СЦ “ПОЖАРЕВАЦ):

СУБОТА, 27. ФЕБРУАР – ПОЛУФИНАЛЕ:
МЛАДИ РАДНИК (ПОЖАРЕВАЦ) – ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ (НОВИ САД) 18,00
Судије: Мирко Јанковић и Александар Петровић
НОВИ ПАЗАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 20,30
Судије: Дејан Рогић и Владимир Симоновић

НЕДЕЉА, 28. ФЕБРУАР:
ФИНАЛЕ: 18,00 – РТС 2
Судије: Владимир Симоновић и Мирко Јанковић

Повезане вести

Leave a Comment