Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Хокеј: Црногорац кажњен утакмицом паузе

Вршилац дужности директора такмичења хокејашког шампионата Србије Богдан Дабовић изрекао је казне за учешће у тучи на мечу између Црвене звезде и Партизана која је одиграна пре четири дана.

Најгоре је прошао најратоборнији у овом инциденту, Бобан Чуковић из Партизана, који је зарадио три утакмице суспензије, док ће Доминик Црногорац из редова Црвене звезде паузирати у једном сусрету.

На основу пријаве делегата и главног судије поменуте утакмице и након прегледавања снимка сусрета, у складу са дисциплинским правилником одлучено је:

  • Играчи Партизана Ненад Раковић и Црвене звезде Доминик Црногорац суспендовани су једну првенствену утакмицу због међусобног физичког обрачуна приликом изласка са ледене плоче, по завршетку друге трећине, у складу са аутоматском казном добијеном на утакмици (казна игре – Match Penalty);
  • Играч Партизана Бобан Чуковић суспендован је на три првенствене утакмице због учествовања у тучи која се догодила по завршетку друге трећине и том приликом, користећи заштитну кацигу играча противничке екипе, повредио играча Црвене звезде Ивана Анића, наневши му лакше телесне повреде.

Поменуте одлуке ступају на снагу одмах, а право на жалбу на ове одлуке клубови и појединци могу поднети Лига одбору у року од осам дана.

Црвена звезда данас од 13 часова и 30 минута игра последњи меч лигашког дела против НС Старса у Леденој дворани “СПЕНС“ у Новом Саду. Црвено-бели су фаворити и очекује се да новом победом обезбеде прво место и предност домаћег терена у плеј-офу, а Доминик Црногорац ће одрадити казну како би био спреман за почетак доигравања и напад на титулу, коју је Звезда последњи пут у хокеју освојила 2005. године.

Повезане вести

Leave a Comment