Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Гудурић: Нисмо били забринути на полувремену, осећали смо се као да играмо у Београду

Марко Гудурић је још једном показао да је кошаркаш лављег срца. На утакмици против Ефеса у Вршцу готово све му је полазило за руком. Погађао је са свих позиција, бележио скокове, асистенције, украдене лопте, а када је било потребно погурао је екипу ка победи тројком у тренутку када се меч ломио.

Сусрет је завршио са 14 поена, по пет скокова и асистенција, две украдене лопте и 19 индексних поена, по чему је само Цирбес био успешнији у победничком тиму.

– Пре свега да се захвалим граду Вршцу и навијачима који су дошли у великом броју. Стварно смо се осећали као да играмо у Београду. Веома битна победа за нас. Што се тиче саме утакмице, отворили смо је добро. Држали смо нашу игру, међутим, десио нам се тај пад пред крај првог полувремена, где су максимално искористили наше грешке и направили ту разлику од осам поена. Дошли смо овде и договорили се да пробамо да одиграмо нашу игру, да дигнемо одбрану и то смо и урадили. Постигли смо неке лаке поене, после тога су ушли и шутеви. Мислим да смо заслужено победили.

О чему је екипа размишљала у полувремену након врло неповољног заостатка од осам разлике?

– Рекли смо да имамо још 20 минута, то је стварно много времена у кошарци. Нисмо били забринути, само смо рекли да играмо нашу игру и без проблема ћемо победити сигурно.

Добио је Гудурић 25 минута против Турака, које је завио у црно и тако на најбољи начин искористио велику прилику.

– Ја сам увек спреман да играм колико год треба, и пет, два, 10, 15 минута, увек сам спреман да дам свој максимум, помогнем екипи у одбрани и нападу и то је оно што се тражи од мене. Пресрећан сам због тога и због победе.

Чврста дефанзива Звезде у којој је и Гудурић имао важну ролу опет се испоставила као велика, можда и пресудна снага екипе.

– Морам опет да поменем ту одбрану где смо их притисли и украли доста лопти. Мислим да је скок био битна ставка, јер смо имали доста проблема са противничким скоком у нападу, генерално ове сезоне. Успели смо да их зауставимо и заслужено победимо.

Да ли се помиње ТОП 8? Посебно због бољег скора од Ефеса.

– Помиње се, али опет кажем од утакмице до утакмице, као и до сада, без неке еуфорије. Свака следећа утакмица је битнија. Идемо полако па ћемо видети – закључио је Гудурић.

Повезане вести

Leave a Comment