Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Историјска победа, а у првом делу такмичења је скоро речено да нас Евролига више не интерсује

Поред свих проблема у домаћем и регионалниом такмичењу, неугодним поразима који су навијаче окретали против тренера и играча, мора се признати да Дејан Радоњић у Евролиги води екипу на одличан начин и сада је већ у сјајној позицији да направи прави подвиг пласманом међу осам најбољих у Европи.

Стратег шампиона Србије и АБА лиге најпре се захвалио кошаркашима и навијачима Црвене звезде, а затим прокоментарисао велику победу против Ефеса.

– Честитке играчима и публици која је направила добар амбијент за нас, фантастичан да кажем, 40 минута бодрења, мислим није 40, два, два и по сата, колико је било плус загрејавање. Утакмицу смо посебно у нападу кренули добро. Имали смо проблема у одбрани опет са офанзивним скоком, али смо градили резултат. У неким тренуцима када је то баш изгледало стабилно, грешкама у организацији игре, па опет тим скоком, другим новим нападом за противника Ефес се брзо враћао. У једном тренутку имали су две тројке у два напада, па онда након тога опет у једном интервалу један њихов добар блиц где су успели да вежу бацања, техничку, тројку и на полувреме се отишло са једном предношћу која је за овај меч била сигурно за нас оптерећујућа и после тог првог дела, где смо урадили неке добре ствари, и опет имали осам поена минуса, требало је изаћи на терен и урадити неке ствари да би дошли у позицију да се надамо слављу на крају. Одмах смо од старта кренули агресивније, одузете лопте у тој транзицији и контрама смо можда мало брже решавали, али смо поправили одбрану и дефанзивни скок, градили резултат, играли такмичарски зрело и ушли у ту завршницу где смо успели да направимо велику победу.

Није Радоњић остао имун на све оно што се провлачило по медијима претходних дана, али се и овога пута издигао изнад ситуације.

– Сигурно да после Ниша има много тога да се каже, али ја сам пуно причао у разним ситуацијама и кад видим неке ствари постаје ми мало дегутантно да их читам, а камоли да их коментаришем, јер бих требао сад искористити ову ситуацију да кажем више од онога што обично говорим, али ваљда је васпитање, култура и скромност врлина, а не мана, тако би барем требало.

Затим је нагласио и значај свега што је остварено у Евролиги.

– Историјска победа Црвене звезде! Прошле године смо први пут били у ТОП 16 у историји клуба, ове године смо други пут у ТОП 16 у историји клуба и имамо већ једну победу више него прошле године, тако да ће то остати записано, као и много тога ових година.

Чини се да је неочекивано лош резултат у Нишу додатно мотивисао Радоњића и екипу, па је, без обзира на то што меч није игран у Београду, екипа ратнички реаговала против Ефеса.

– Ја сам изашао на терен са момцима спреман да добијемо утакмицу. Нисам уопште размишљао о тим стварима, нити је могао на мене неко да утиче психолошки. Највећи притисак стварам ја сам себи. Нема тог притиска који може да буде већи од тога, од никога, а посебно не после свега што сам прошао и каквих ситуација је било. Знате и сами, нисам ја то писао, нисам ја то радио, тако да је после Купа припрема планирана, урађена. Успели смо да остваримо добар резултат и ја сам веома задовољан. Идемо даље, чека нас Цибона, важан меч за нас, па и ако изгубимо чека нас полуфинале у коме ћемо сигурно да покажемо право лице, као што смо показивали ове године. Верујем у то, верујем у ове момке, у оно што радимо.

Ипак, није било лако против играча калибра Диблера, Шарића, Данстона, Ертела, Османа и осталих ведета Ефеса.

– Имали смо осцилација у кратким интервалима. То су били баш јаки удари за нас, јер су у неколико напада и одбрана играчи Ефеса успевали да направе доста проблема и да резултирају. Онда је изгледало да то није било добро ни у првом делу, осим у дефанзивном скоку, којим нисам задовољан, јер смо имали 10 офанзивних скокова од стране Ефеса. Друго полувреме смо изашли мало конкретније и успели да поправимо те ствари, да будемо и у нападу не прецизни у смислу да смо шутирали и погађали, већ да то што смо хтели да урадимо да смо спроводили и можда је у неким тренуцима то могло још да буде другачије када смо убацивали неке лопте унутра да нађемо још боља решења, али то су генерално млади момци. У једном тренутку је петорка била ’94, ’95, ’93, спољна линија и дуго је играла. Мислим да је за ову лигу то изузетно младо, мада, неће то нико да каже, нисам ја то урадио уопште.

Колико је Јовић спреман за наставак сезоне с обзиром да је имао мању минутажу?

– Спреман је – био је кратак и јасан Радоњић.

Колико пласман у ТОП 8 сада изгледа реалан обзиром да су и три победе довољне за пролаз? – било је питање једног новинара са чим се стратег црвено-белих није сложио.

– Ја први пут чујем за то. Како могу бити три победе довољне? Ја не знам ту математику. Ефес има шест утакмица у Истанбулу. Панатинаикос је ту изванредан. Ако добије Ефес свих шест? Причамо теоретски, не причамо о теоријама завере. Изузетно сам задовољан због свега што смо урадили ове сезоне у Евролиги. Прво да поновим још једном, бићу мало досадан, али ваљда то тако треба, јер смо заборавили. Извукли смо се из катастрофалне ситуације у првом делу такмичења, где је малтене речено да нас не интересује више Евролига, барем мени је речено. Размишљамо о другим такмичењима. Сада смо дошли до пет победа. Размишљамо о свему, спортисти смо. Желим сваки меч да добијем. Да ли ћемо да прођемо даље или нећемо? Сезона у Евролиги је већ фантастична. Барем је то моје мишљење.

Када се екипа фокусирала на игру, без непотребних нервозних реакција, све је дошло на своје.

– Било је мало више нервозе него што је потребно и сигурно мало више него што је добро за овај меч. Да би се савладао један Ефес морамо да будемо смирени, одговорни, сконцентрисани, а ми смо у једном делу почели да реагујемо лоше, али извукли смо поуке из неких ранијих мечева, где смо били пренервозни у тим ситуацијама. У другом полувремену се ништа није видело од тога и урадили смо све да размишљамо о томе да морамо да бранимо и да играмо добар напад да би били бољи од једног сјајног Ефеса – закључио је Радоњић

Повезане вести

4 comments

delije župa феб 27, 2016 at 13:10

Misliš li ti prijatelju da nema nimalo zasluge Radonjića za to pravljenje razlike i za mnogo bolju igru cele ekipe u drugom poluvremenu???

Reply
Dusan Djurovic феб 27, 2016 at 11:09

Evo mene koji sam pisao tada a i evo posle pobede kazem da Radonjic ne zna da odigra egal zavrsnice i da kojim slucajem sinoc nismo napravili razliku ranije tesko bi se izvukli ili bi na cistu srecu pobedili. Trener koji napad svoje ekipe prati poput go-go igracice vrteci guzovima meni ne uliva poverenje. Ponovicu napravio je rezultat koji niko nije do sada,pobedjivao jace od sebe ali ima jedna misao jednog golmana koji kaze: „dobar golman je onaj golman koji brani sto moze da se brani a ne onaj koji brani neodbranjivo“. Prema tome kako to ovo nasi kosarkasi pre nedelju dana ne znaju da igraju kosarku a onda kroz sedam dana je nauce i pobede tri puta skuplji ili bolji tim. Iz tih razloga ponavljam necu biti nesrecan kada Radonjic ode.

Reply
delije župa феб 27, 2016 at 09:01

Gde su sad svi oni kritičari koji su posle utakmice u kupu koja je,slažem se,bila očajna,da sad progovore i budu toliko veliki ljudi da pohvale igru našeg voljenog kluba,kao i odličnu pripremu i vođenje utakmice od strane onog istog Radonjića na koga ste bacali drvlje i kamenje posle poraza u kupu!!!!! Toliko od mene,hvala!!!

Reply
drmr феб 27, 2016 at 10:37

Slazem se potpuno… Svi samo znaju da druge da napadaju, da im sude i da ih blate a sami nusta u svojim zivotima nisu napravili. Takvi smo na nasu zalost mi Srbi danas. Gde su danas ti prepametni navijaci !!!??? Ovaj trener je napravio za 3 (tri) godine u EL vise nego bilo koji trener sa ovih prostora !!! Podrska nasoj maldi ekipi i treneru Radonjicu !!! Radite odlican posao…

Reply

Leave a Comment