Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лазић: Било је тешко подићи се после Купа

Бранко Лазић у победи против Ефеса поред Немање Дангубића једини на мечу није имао промашај. Капитен Црвене звезде је за два и три поена шутирао идентичних 2/2, забележио 10 поена и две украдене лопте и оставио одличан утисак пред публиком у Вршцу.

– Било је доста тешко подићи се после тог пораза у полуфиналу Купа, али показали смо да и из тих неких тешких ситуација можемо да се подигнемо за неко кратко време и да успемо да изнесемо ову утакмицу на најбољи могући начин.

Много бољу игру екипа Дејана Радоњића приказала је у наставку утакмице, када је постигла 53 поена, примила само 36 и надокнадила заостатак од осам разлике из првог дела сусрета.

– Било је доста осцилација, али успели смо на полувремену да се смиримо. Били смо доста нервозни у првом полувремену, касније смо се смирили и договорили да оставимо прво полувреме по страни, да изађемо у других 20 минута и одиграмо онако како знамо, као што смо то урадили агресивно, дошли до неких лаганих поена, направили ту разлику у последњој четвртини и привели меч крају.

Млађи су овога пута избили у први план попут Гудурића и Мицића, чији је допринос победи изузетан.

– Увек неко нови избије. Драго ми је због њих што су одиграли одлично и изнели ово на својим леђима. Честитам целој екипи и такође честитам Небојши Илићу рођендан.

Сада се већ назире и пласман међу осам најбољих у Европи. Да ли се прича о томе у екипи?

– Прича се за сад, али имамо још неке утакмице у АБА лиги. Следећа је већ у понедељак против Цибоне. Морамо да добијемо, па у случају да Цедевита изгуби… На нама је да играмо нашу игру до краја, пробамо да добијемо све, а за остало ћемо видети шта ће бити – рекао је Бранко Лазић

Повезане вести

Leave a Comment