Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице јуре победу у Ужицу

Одбојкашице Црвене звезде и ужичког Јединства често су играле велике мечеве и бориле се за трофеје. У оквиру 16. кола Суперлиге Србије састаће се поново, али у битно другачијим околностима. Црвено-беле су у паду и немају победу у 2016, док су Ужичанке обезбедиле девето место и бориће се са победником Прве лиге за опстанак у друштву најбољих.

Јединство из Ужица прошле године наступало је у Првој лиги Србије, где су заузели друго место. Победама против Радничког из Београд у баражу повратили су суперлигашки статус. У првом делу сезоне забележиле су свега једну победу, па је на зимској паузи уследила смена – првог тренера екипе, Властимира Васовића, заменила је Светлана Илић, а стигла је и искусна Александра Милосављевић, која игра на позицији техничара. Од тада Ужичанке су забележиле једну победу (Крагуј), али и два пораза са 3:2 (Железничар и НИС Спартак). Искусна Весна Томашевић-Петрић предводи ову екипу, прате је Данијела Џаковић (примач) и Аница Кутлешић (средњи блокер). У мечу првог дела сезоне Звезда је славила на домаћем терену са 3:1, а сличан резултат помогао би црвено-белима да зауставе серију лоших резултата.

Екипа Мирјане Мусулин путује у град на Ђетињи после солидне утакмице у Купу Србије и пораза од Јединства СП у полуфиналу. Повређене играчице полако се враћају у форму и требало да би да следи нешто бољи период сезоне за црвено-беле. Скор од шест победа и девет пораза, уз 20 освојених поена, не радује никога, а дуел у Ужице биће најбоља прилика за победу. До краја регуларног дела сезоне Звезда дочекује НИС Спартак и гостује Јединству из Старе Пазове.

Утакмица у дворани ,,Велики парк“ игра се у суботу, 27. фебрауара са почетком у 19ч.

Повезане вести

Leave a Comment