Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Финални турнир Купа Србије за одбојкаше

После нове, четрнаесте, победе у шампионату Србије, одбојкаше Црвене звезде очекује завршница Купа Србије. Финални турнир ће ове године бити одржан у Пожаревцу, а противник црвено-белих у полуфиналу биће екипа Новог Пазара.

Црвена звезда је против Новог Пазара одиграла две утакмице ове сезоне, у Лиги Србије, и оба пута била успешнија. Тим Новог Пазара бележи добре резултате ове сезоне, и тренутно је на трећем месту у шампионату Србије, са скором од десет победа и пет пораза. До полуфинала Купа Србије, стигли су избацивши најпре Топличке витезове из Куршумлије (3:1), да би у четвртфиналу био бољи од Рибнице.

Црвена звезда је до сада дванаест пута освајала овај трофеј, и само је Војводина успешнија од нашег клуба са два пехара више. Новосађани ће бити главни конкуренти Звезди и на овом турниру, а прошле се зоне је управо Војводина елиминисала нашу екипу из полуфинала Купа Србије. До ове фазе екипа Војводине је дошла елиминисавши Спартак из Суботице (3:1), па затим и Косовску Митровицу након два меча. У овој сезони је наша екипа одиграла три утакмице против Војводине. Прву је изгубила у мечу за Суперкуп Србије, да би потом победила две у Лиги. Војводина је друга у Првенству Србије, а поражена је свега та два пута од наше екипа од које је изгубила шест од укупно осам изгубљених сетова. Новосађани бране пехар, а сигурно ће имати жељу да се реванширају нашој екипи за поразе у Лиги уколико дође до очекиваног финала. Наравно, да би се то догодило, потребно је да Звезда избаци Нови Пазар, а Војводина Млади радник. Управо су Пожаревљани највеће изненађење на Финалном турниру, с обзиром да долазе на Турнир као једина екипа која није члан друштва најбољих. Иако су годинама били стабилан суперлигаш, прошле сезоне су елиминисани из плеј-аута, а тренутно су на другој позицији у Првој лиги Србије, иза Јединства из Старе Пазове. У осмини финала су елиминисали Партизан (3:1), а у четвртфиналу су били бољи управо од Јединства из Старе Пазове.

Наша екипа неће имати лак задатак да врати трофеј у своје витрине, али се надамо да ће у томе успети. Први корак је у суботу, 27. фебруара, од 20:30h, против Новог Пазара. Позивамо све навијаче, пре свега из Пожаревца и околине да дођу у халу, и помогну нашој екипи да и по трећи пут победи Нови Пазар и пласира се у финале. Војводина и Млади радник играју истог дана од 18h, а финале је заказано за недељу, 28. фебруара, у 18h уз директан телевизијски пренос (РТС 2). Све утакмице се играју у Спортском центру „Пожаревац“.

Идемо до нових победа, и новог трофеја!

Повезане вести

Leave a Comment