Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Милер: Апсолутно ништа не може да се пореди са атмосфером у Пиониру

Квинси Милер се у интервјуу за специјализовани кошаркашки портал “Eurohoops“ највише осврнуо на атмосферу коју праве Звездини навијачи, али је и истакао своју амбицију да се једног дана поново нађе у НБА лиги.

Сјајном кошаркашу није било лако када је одлучио да се отисне у иностранство, али се долазак у Београд испоставио као пун погодак.

– Искрено, био сам јако скептичан и нервозан поводом мог доласка у Европу, али испоставило се да је то била убедљиво најбоља одлука коју сам донео. Обожавам тим, навијаче, играче и тренера. Ово је најбоља ситуација у којој сам могао да се нађем и јако сам захвалан због тога.

Незаобилазна тема били су и навијачи Црвене звезде којима је Квинси фасциниран од када је дебитовао за шампиона Србије и АБА лиге.

– Ништа не може да се пореди са атмосфером у Пиониру, апсолутно ништа. Страст и љубав за игром овде је на невероватном нивоу. Зато обожавам људе овде.

Милер ипак не скрива да би волео да се врати у НБА лигу, а по партијама које је пружио у Евролиги ове сезоне та могућност се не чини нереалном за њега.

– Морам да будем искрен и кажем да је мој сан и циљ да се вратим у НБА лигу, иако волим европску кошарку. За мене није све у новцу и зато ме то не интересује превише. Само желим да играм кошарку на највишем нивоу и продужим свој развој и напредак, као човек и играч. Желим да будем један од најбољих, са тим долази и све остало.

Милер је упознат са чињеницом да је Бобан Марјановић играма у Звезди изборио директан одлазак у редове НБА лигаша Сан Антонио Спарса.

– Нажалост, нисам имао прилику да га упознам овде, али сам чуо да је права звер. Зато је и добио оно што заслужује. Сви моји саиграчи и тренери причају у суперлативима о Бобану Марјановићу.

Многи су игру Квинсија Милера поредили са једним од најбољих НБА кошаркаша у последњој деценији, Кевином Дурентом, али је тешка повреда предњих укрштених лигамената успорила развој Звездине узданице.

– Кевин Дурент је један од најбољих играча у овој ери. Али поредити мене и њега у овом тренутку није реално. Волео бих јако да достигнем његов ниво једног дана, али желим да будем играч за себе, са својим стилом.

Повреда је оставила великог трага на Квинсију, али се напорним радом вратио кошарци и сада са Звездом хита ка пласману међу осам најбољих клубова у Европи.

– Много ми је било тешко у време када нисам био на терену, али сам у исто време порастао и научио много из свега тога. Моја мајка и моја породица остали су уз мене све време. Мој сан остаје исти, јер и даље желим да будем НБА играч – истакао је Милер за “Eurohoops“.

Повезане вести

Leave a Comment