Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноВечити дербиДербиНајновијеФудбал

МЦЗ СПЕЦИЈАЛ – Марко Перовић пред 150. дерби: Играње у дербију се не описује; ова екипа и Гроф су као фамилија!

Много је играча имало ту привилегију да наступи у вечитом дербију. Неки су били епизодисти, неки ту шансу нису више добили. Међутим, појединци су остали упамћени по својим партијама у овој утакмици. Међу њима је Марко Перовић, који је био члан једне сјајне Звездине генерације, а успео је и да буде стрелац у дербију.

nadj i perke

Један његов гол дуго ће памтити Звездини навијачи. Али и неки тадашњи играчи Партизана.

Марка смо питали да нам каже нешто више опрвом дербију којег се сећа.

„Први дерби који ми је остао у сећању је јубиларни 100. дерби и голови Дарка Ковачевића и Митка Стојковског. Наравно, после те победе и 20. титула по реду, ако се не варам. Од тог дана сам само маштао како би било лепо да и ја једног дана играм дерби! Тај осећај се не може описати, једноставно се мора доживети! Доживео сам да и ја одиграм свој први дерби пред пуном Мараканом и постигнем гол. Није баш било 80 000 људи, али јесте 60 000. Памтим многе играче, који су ми увек у глави, али ја бих издвојио Михајла Пјановића. Он је некако знао свој посао, а то је постизање голова! „Хеј Пјано, скочи, дај гол главом!““

Најлепши гол?

„Најлепши гол, по мом мишљењу, дао је Небојша Крупниковић!“

О предстојећем дербију каже…

„Звезда има квалитетне играче, многе од њих познајем лично, и искрено делују много моћно. Види се да су сви заједно, да су као фамилија, а то је најјаче оружје. То је и због тога што имамо тренера који је светског квалитета. Одавно нисмо имали таквог зналца, јер и поред фудбалског знања, много добро познаје психу играча, а то је много битно. Зна на прави начин да задовољи и оног који није баш стандардан играч. То је успех, јер сви желе да играју и ником није добро када није тако. Тако да, велика разлика треба да им буде мотив више да комшилук претворе у СЕВЕРНИ ПОЛ!“(смех)

Не би издвајао никога као потенцијалног човека одлуке.

„Реално, Звезда има више кандидата, јер поседује већи квалитет. Не можеш да издвојиш само Грују или Катаија, када имаш играче попут Срнића, Хуга, Ибањеза… У Звезди чекамо још само да Кахриман попуни листу стрелаца!“ (смех)

Порука играчима?

„Скоро сви су осетили драж дербија и ту се нема шта додати! Не треба нико да мотивише играче, сем они сами себе! Битно је што су у могућности да одиграју дерби без икаквог притиска (наравно, мислим на велику бодовну разлику)… Не пружа се свакоме прилика да игра дерби и зато сваку утакмицу треба искористити на прави начин. НИКО ЗВЕЗДО НЕМА ТО ШТО ИМАШ ТИ!“

Прочитајте и разговор са Бојаном Ђорђићем.

Повезане вести

1 comment

Nezdelor феб 25, 2016 at 20:16

LEGENDA!!!!! 🙂

Reply

Leave a Comment