Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездина кућа славнихКошаркаКошаркаНајновије

Хала Пионир ће носити име Александра Николића

Трофеј Београда хала Пионир

Београдска спортска хала „Пионир“ убудуће ће носити име утемељивача српске и југословенске кошарке, професора Александра Николића, одлучио је Управни одбор Спортског центра Ташмајдан.

Како пише РТС, а преносе „Вечерње новости“ на сајту, одлука ступа на снагу одмах, а рок за њену примену је 30 дана.

Предложено је да се постави спомен-плоча или биста професора Николића испред хале, пишу Новости

Захваљујем руководству СЦ Ташмајдан на томе што је у року од седам дана прихватило предлог Божидара Маљковића, који је подржан од стране премијера Александра Вучића да хала Пионир добије име по оцу српске кошарке Александру Николићу. На овај начин смо као град и као друштво рекли хвала овом великану за све што је урадио за нашу кошарку и спорт. Хала ‘Пионир’ је временом постала кошаркашка дворана, тако да није било бољег и прикладнијег спортског објекта да добије име по професору Николићу„, рекао је поводом одлуке градски менаџер Горан Весић.

Родоначелник идеје да хала „Пионир“ буде названа именом једног од најбољих тренера у историји европске кошарке је један од његових најбољих ученика Божидар Маљковић, који је рекао да ће на конференцији за медије опширно говорити о свим аспектима ове постхумне захвалнице Александру Николићу.

Повезане вести

Leave a Comment