Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкаши тријумфовали у Нишу

Одбојкаши Црвене звезде су и по четврти пут ове сезоне били бољи од Ниша у три сета, и на тај начин уписали четрнаесту узастопну победу: Ниш – Црвена звезда 0:3 (16:25, 21:25, 19:25).

Црвено-бели су први стигли до осетније предности у првом сету (3:6), а убрзо су серијом од 4:0 додатно увећали своју предност (4:10). На техничком тајм-ауту је било +5 за нашу екипу (7:12). Уследио је период игре у коме се углавном играло поен за поен, да би црвено-бели стигли и до седам поена предности (11:18). Ова разлика је била довољна нашој екипи да мирно приведе сет крају. Црвена звезда је искористила прву од осам сет лопти до колико је дошла – 0:1 (16:25).

Велика борба се водила почетком другог сета, Звезда је углавном била у минималном вођству, али је Ниш преокренуо пред одлазак на технички тајм-аут (10:8), а на тајм-ауту је имао поен предности (12:11). Домаћа екипа је освојила и први поен након одмора, али је Звезда брзо поравнала резултат, а затим и повела. Почела је да расте предност у корист нашег тима, Нишлије су биле потпуно немоћне у тим тренуцима (15:22). Домаћин се ипак прибрао, и серијом од 6:0 се вратио резултатски у сет (21:22). Одбојкаши Звезде нису дозволили преокрет – освојили су наредна три поена и дуплирали предност у сетовима – 0:2 (21:25).

Звезда је брзо дошла до три поена предности у трећем сету, и одржавала ову разлику неко време. Домаћа екипа је успела да приђе на свега поен заостатка, али је Звезда са два узастопна поена ипак отишла са +3 на технички тајм-аут (9:12). Ниш ипак долази до изједначења серијом од 3:0, али је Звезда поново имала одговор (13:16). Црвено-бели долазе до +5 (15:20), што је било довољно да и овај сет реше у своју корист, а тиме и меч – 0:3 (19:25).

На овај начин, Црвена звезда је направила добру увертиру за Финални турнир Купа Србије, који је на програму овог викенда у Пожаревцу.

Повезане вести

Leave a Comment