Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДруги пишуКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеРегионална лига

Виктор Јеленић: Три жалбе – нема одговора!

У Медија центру СД Црвена звезда одржана је конференција за медије Ватерполо клуба Црвена звезда на којој су говорили председник клуба Виктор Јеленић и генерални секретар и портпарол Горан Јездић. Тема, избацивање Црвене звезде из Регионалне лиге, и непоштовање према бившем шампиону Европе.

Лигу су основали Хрвати, Словенци и Црногорци. Ми смо се прикључили као привезак, не постоји ни један уговор клубова или ВСС са тим предузећем. У позицији смо нерегистроване приколице којој је сада још и пробушена једна гума. Како се опходе према нама говори и чињеница да ни на једну од три жалбе и једну дисциплинску пријаву нисмо добили апсолутно никакав одговор„, рекао је Виктор Јеленић.

Председник Црвене звезде је покушао да смири страсти, али и за мир, као и за свађу је потребно двоје. Подршка Савеза је само „тапшање по рамену“.

Ако је све на пријатељској бази, чему све ово. После УО Ватерполо савеза Србије добили смо подршку, хвала им на томе. Само, не знам да ли ми сами треба да се боримо или заједно са ВСС. Јер, они су ти који су члан лиге, имају право гласа. Ово што се дешава је непоштовање, не само према Црвеној звезди, већ и према осталим клубовима из Србије, те нашем савезу. Данас се десило нама, сутра може било ком нашем клубу“.

 

Foto: Vaterpolo vesti
Foto: Vaterpolo vesti

На питање ко штити интересе наших клубова у овом такмичењу први човек црвено-белих је рекао:

Требало би Ватерполо савез Србије који учествује у руковођењу лигом“ – казао је Јеленић, који је додао да је од 7. јануара покушавао на све начине да реши проблем.

Од 7. јануара сам покушавао на све начине да решим овај проблем. Причао сам и са члановима УО лиге који су 15. јануара имали састанак на ком су, без кворума, као једногласно одлучили да не дозволе тројици играча да се такмиче„.

О томе да ли је неко добио новац од спонзора лиге за учешће, Виктор Јеленић је нагласио да нико од клубова из Србије није сигурно, и да не зна за клубови из других држава.

Да ли вас је неко из Ватерполо савеза Србије приликом регистрације играча упозорио на спорне тачке правилника?

Разговарао сам са Дејаном Перишићем који је указао на тај део, али после темељног тумачења свих чланова правилника, утврдили смо да је све по пропису.“

Звезди је прописана казна од десет хиљада евра. Да ли ће новац да буде уплаћен?

Коме да уплатимо, предузећу за саветовање и управљање?“ – пита се Јеленић који се осврнуо и на своју казну – „Нема никаквог основа да се она пренесе овде код нас. На основу чега, ког папира…

Питања без одговора је много, вероватно ће без њих и да остану. Једно од најбитнијих је шта ће да буде са Црвеном звездом када је у питању такмичење на Јадрану?

Ни то не знамо. Да ли испадамо, да ли можемо да играмо А2 лигу, да ли се казна уопште преноси на следећу сезону. Наша жеља је јасна, хоћемо да играмо јер се водимо само спортским мотивима, сматрамо да је лига корисна и за клубове и за играче„.

По нашем правилнику, у домаћем такмичењу могу да играју два играча са страним држављанством. У првом делу, Партизан је играо и са три странца па није било никаквих санкција. Сада смо то променили, повећали на три. И сам сам се залагао за то, да се омогући Радничком да доведе играче са стране. То је борба за наше клубове„.

На крају, Јеленић поручује:

Ако је Звезда жртвована зарад регулисања пропозиција лиге у којој би сви да учествујемо, онда је то бољитак. Али, потребна је и добра воља друге стране, јер без ње ништа не може да се уради“ – закључио је Јеленић.

„СПОРАН“ ЧЛАН 9.8, РЕГИОНАЛНА ЛИГА САМА СЕБИ ДОСКОЧИЛА

У члану 9, став 9.8 пропозиција Регионалне лиге стоји следеће:

  • Svaki novoregistrirani igrač mora imati status slobodnog igrača, tj. da nije nastupio ni za jedan klub u sezoni 2015/16 u natjecanjima zemalja članice LEN-e, odnosno za neki od klubova zemalja članica navedene međunarodne asocijacije, u službenim utakmicama nacionalnih takmičenja ili europskih klupskih natjecanja, o čemu treba priložiti potvrdu nacionalnog Saveza. DA bi novoregistrirani igrač stekao pravo nastupa mor ispuniti uvjete iz članka 9, stava 9.3 ovih propozicija.

Иван Рацков и Борис Поповић су наступали за Шабац у Првој А ватерполо лиги Србије, док је Стефан Илић наступао за Стари Град у Првој А ватерполо лиги. Србија је земља чланица ЛЕН-а, утакмице Прве А ватерполо лиге Србије су службене утакмице националног такмичења.

Очигледно се „пропозиције“ овог „такмичења“ тумаче како коме одговара, јер се и утакмице отказују писмом које започиње садржајем „Поштовани, Ђоко„.

Извор: Ватерполо вести.

Повезане вести

Leave a Comment