Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда стигла до плеј-офа седмим узастопним тријумфом

Рукометаши Црвене звезде забележили су седму узастопну победу у Супер лиги Србије и четири кола пре краја обезбедили пласман у плеј-оф. Црвено-бели су у 14. колу славили на гостовању против Рудара у Костолцу резултатом 29:27 (13:15).

Била је то шеста победа црвено-белих на гостовањима уз један реми ове сезоне, чиме је одржана сјајна серија на страни, где је чета Ненада Перуничића једина без изгубљене утакмице у првенству. Обезбеђен је и пласман у плеј-оф четири кола пре краја након пораза Пожаревца у мечу против Партизана (29:33), тако да Звезда сада има недостижних девет бодова више у односу на петопласирани састав.

Домаћин је боље почео сусрет у Костолцу и повео са 3:0, али су гости постепено хватали ритам и головима капитена Тодоровића, Шотића и Кљајића стигли до изједначења (4:4) у 11. минуту. Рудар је након тога поново успео да се одлепи на три разлике и дође до вођства од 8:5. Константно су одржавали предност до краја првог полувремена, која се кретала од једног до четири гола. Расположени капитен Милош Милошевић, али и Ненад Недељковић, Александар Бабић и Дејан Аврамовић задавали су много проблема одбрани црвено-белих, док је на другој страни Дејан Бабић држао лидера шампионата у игри. Аврамовић је у 26. минуту погодио за 15:11 у корист Костолчана, а београдски састав је до краја полувремена успео да преполови ту разлику преко Драгутиновића и Шотића.

Рудар није посустајао ни у наставку. Имали су вођство од једног до три гола разлике и то са два гола у низу Милошевића за 22:19 у 45. минуту. Био је то сигнал Звезди да је последњи тренутак за буђење, па је Драгутиновић два пута затресао мрежу, а Радосављевић једном за изједначење (22:22). Ушло се у неизвесну завршницу. Домаћин је бежао за гол Звезди, последњи пут код 25:24 у 53. минуту. Тада је уследио преокрет. Најпре је Ненад Мандић изједначио, а затим Шотић донео прво вођство Звезди на пет минута пре краја. Двојац Мандић-Шотић постигао је и пресудне голове којим је Црвена звезда стекла два гола предности (28:26) у 57. минуту. Рудар је смањио голом Александра Бабића, а све дилеме око победника отклонио је Шотић и поставио коначан резултат у самом финишу.

Младен Шотић је био и најефикаснији у редовима Црвене звезде са осам погодака и још једном показао да игра у животној форми. Одмах уз њега био је и Александар Драгутиновић са седам погодака, док је Дејан Бабић четири пута затресао мрежу и наставио свој низ мечева са минимум четири поготка. За црвено-беле је у такмичарским утакмицама дебитовао Алекса Кљајић, појачање из Црвенке, који је пружио одличне партије у пријатељским сусретима, а овога пута је два пута био прецизан. У тиму Рудара истакао се капитен Милош Милошевић, некада узданица црвено-белих, са осам голова, док је Дејан Аврамовић забележио пет погодака.

РУДАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:29 (15:13)

Костолац – Дворана: СЦ Костолац. Гледалаца: 600. Судије: Иван Мошорински (Зрењанин) и Александар Панџић (Нови Сад). Седмерци: Рудар 3 (3), Црвена звезда 6 (4). Искључења: Рудар 8, Црвена звезда 6 минута.

РУДАР: Живковић, Ивошевић, Аврамовић 5, Богдановић, Божић, А. Бабић 3, Недељковић 2, Недељков 1, Копања, Уранкар, Огњановић, Деспотовић, Тица 3, Мердовић 3, Димитријевић 2, Милошевић 8 (3).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 8, Бојичић 1, Радосављевић 2, Драгутиновић 7 (3), Гачевић, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић, Тодоровић 2, Николић, Мандић 3, Д. Бабић 4, Кљајић 2 (1), Леовац.

Црвено-бели сада имају пет бодова више од другопласираних екипа Металопластике и Слоге, а у следећем колу на програму је вечити дерби против четвртопласиране екипе Партизана у коме ће домаћин бити Звезда.

Повезане вести

Leave a Comment