Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Милер међу 12 најбољих у Евролиги

Квинси Милер, узданица Црвене звезде у евролигашком походу, нашао је своје место међу најбољих 12 кошаркаша у најелитнијем европском клупском такмичењу за ТОП 16 фазу по избору специјализованог кошаркашког портала “Eurohoops“.

За избор у топ 12 играча Евролиге гледао се појединачни учинак кошаркаша, хомогеност екипе у којој би се они нашли и на крају успеси тимова чије дресове носе ове сезоне. Такође, у идеални тим нису уврштени играчи који бележе високе просеке поена, а њихови клубови имају лоше резултате. Међутим, и поред тога је евидентно да у одабраном друштву нема Маика Цирбеса и Милоша Теодосића, што је тешко схватити, али је критеријум био само учинак у досадашњем току ТОП 16 фазе.

Поред Квинсија Милера идеални тим ТОП 16 фазе Евролиге по Eurohoops-u чине: Малколм Дилејни (Локомотива), Алексеј Швед (Химки), Нандо Де Коло (ЦСКА), Јан Весели (Фенербахче), Данијел Хекет (Олимпијакос), Ник Калатес (Панатинаикос), Дарио Шарић (Ефес), Даријус Милер (Бамберг), Џастин Доелман (Барселона), Јанис Бурусис (Лаборал Кућа) и Густаво Ајон (Реал Мадрид).

Милер је у седам утакмица ТОП 16 фазе ове сезоне бележио просечно 13,6 поена и 4,1 скок уз јако добре проценте шута од 61,1 одсто за два, 39,3 одсто за три поена и сјајних 94,7 одсто са линије слободних бацања.

Повезане вести

Leave a Comment