Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Симоновић: Тешко је без Јовића, али Васа и Реба раде одличан посао

Марко Симоновић је са црвено-белима већ освајао Куп Радивоја Кораћа. Некадашњи капитен је сада међу најискуснијим кошаркашима у екипи и у Нишу би могао поново да подигне престижни пехар уколико бранилац трофеја оправда висока очекивања.

– Оправдали смо улогу фаворита. Екипи Смедерева честитам на избореном пласману на завршни турнир. Они су сигурно остварили своје циљеве. Имају доста проблема, надам се да ће то решити и наставити неометано да раде, тренирају и играју. Ми смо успели да се растрчимо, одиграмо одбрану, контру… Што се нас тиче, то тек сада почиње.

Црвена звезда је у четвртфиналу против Смедерева чак 43 пута шутирала за три поена, од тога је Симоновић пробао осам пута и само једном погодио, прескромно за његове овосезонске просеке.

– Они су стали у зону, мало су ми провоцирали шут. Ми смо мало више шутирали, али тако се наместило. Без потцењивања, али следи нам друга концентрација и друга утакмица.

Пратили су црвено-бели једним делом и утакмицу Партизан – ФМП, како би снимили игру ривала за полуфинални сусрет.

– Гледали смо мало. Имали смо тренинг у том тренутку. Сигурно ћемо одрадити још неки састанак до утакмице, да уђемо максимално, па ћемо видети о чему се ради.

Симоновић препознаје квалитете црно-белих, али Звезда се више бавила својим здравственим билтеном претходних дана и настојала да што више оспособи своје ведете за најважније мечеве у Нишу.

– Партизан је добра, одлична екипа, која је имала доста проблема на почетку, али мало су се средили. Тренер Џикић је то довео на виши ниво. Стварно играју одлично. Мислим да неће бити нимало лако. Увек је теже бранити неки трофеј него кад треба први пут да га нападнете. Имамо доста проблема са повредама. Нећу да кажем сви, али, више од пола екипе. Надам се да ће то бити мало боље да изнесемо ту утакмицу.

Мора чета Дејана Радоњића да побеђује и без Стефана Јовића, рекордера Евролиге по броју асистенција на једној утакмици, али није лако играти без велике узданице екипе.

– Видите да је тешко. Он је наш први плејмејкер, али Васа и Реба раде одличан посао. Добро су играли и на претходној утакмици против Сутјеске, коју Стефан није играо, чак и против Цедевите у Евролиги је био на терену само три минута. Васа је ту одиграо сјајно, тако да мислим да можемо донекле да надоместимо, али сигурно да ће нам Јовић много недостајати – истакао је српски репрезентативац.

Повезане вести

Leave a Comment